Mainos

Tablet-uutisesta kova häly: "Kasvattiko Nokia vihdoin selkärangan?"

Teknologiajätti Nokian design-johtajan Marko Ahtisaaren kommentti Nokian tabletkoneen kehitystyöstä on aiheuttanut melkoista kuhinaa verkossa.

Ahtisaari totesi eilen Kauppalehti Optiossa, että hän käyttää kolmasosan ajastaan luodakseen uuden tabletin. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Nokialta myönnettiin tabletkoneen suunnittelutyön olevan täydessä vauhdissa.

Internetin teknologiasivustoilla uutinen on aiheuttanut eri puolilla maailmaa vilkasta keskustelua puolesta ja vastaan.

Nokia ei ole kuollut... vielä

ZDNet-sivustolla todetaan, että Nokian siirto ei ole yllätys, koska Microsoftilla ja Nokialla menee edelleen surkeasti älypuhelinmarkkinoilla.

Sivustolla todetaan, että hitaasti uppoava Nokia on haukkonut henkeä yhteistyön avulla samalla, kun Applen iPhone ja Googlen Android ovat kahmineet suomalaisyhtiön markkinaosuuden.

Kyseisen sivuston uutisointi sisältää jopa kohtalokkaita sävyjä:

- Tämä osoittaa, että Nokia ei ole vielä kuollut. Mutta yhtiön Windows-strategian toimivuutta katsellessa täytyy painottaa sanaa "vielä".

"Pelkkä kiri muiden tasolle ei riitä"

Lukijoiden kommenteissa Nokian tablettia odotetaan selvästi innokkaammalla otteella, vaikka niissäkin esiintyy varauksellisuutta. Ohessa muutamia otteita:

Huffington Postinaihetta käsittelevän jutun kommenttiosiossa lukijat kertovat odottavansa kiinnostuneita, miten Microsoftin tuleva Windows 8 -käyttöjärjestelmä suoriutuu tableteissa. Uuden kilpailijan saapuminen nähdään hyvänä asiana markkinoita ajatellen.

Eräässä kommentissa todetaan, että jos Nokialla oltaisiin fiksuja, niin yhtiössä keskityttäisiin uusiin innovaatioihin eikä pelkästään pyrkimyksiin kiriä kilpailijoidensa tasolle.

- Haluan lentävän auton tai mikrosirun sisältävän piilolinssin, vaaditaan viestissä.

Toisessa viestissä Nokian tabletilta toivotaan puolestaan hyviä ominaisuuksia stylus-kynän käytössä.

"Todellinen mahdollisuus voittaa Apple, kuola valuu jo!"

Yhdessä Daily Tech -sivustonkommentissa hehkutetaan, että Windows 8 -alustalla toimivat tabletti, pc ja puhelin synkronoituina saavat kuolan valumaan suupielistä. Viestissä kuitenkin myös toivotaan, että Microsoft ja Nokia eivät päästä palloa tippumaan käsistään, sillä nyt olisi todellinen mahdollisuus voittaa Apple.

- Miksi ei voitaisi ottaa jotakin markkinoilla jo olevaa tablettia ja laittaa Windows 8 -järjestelmää suoraan siihen? Haluan ostaa uuden tabletin, mutta odottelen edelleen Windows-tarjontaa, joten olen innoissani kaikista julkistukseen liittyvistä uutisista, toteaa eräs kommentoija.

The Nokia Blog -sivuillakommentoidaan ytimekkäästi, että kyseessä on loistava uutinen kaikille Nokian faneille.

"Alkoiko Nokia kilpailla jälleen?"

GSM Arenan-blogisivujen lukijakommenteissa sen sijaan ivaillaan, kasvattiko Nokia vihdoin itselleen selkärangan ja alkoi kilpailla jälleen.

- Tervetuloa takaisin Nokia. Nokia rokkaa jälleen Windows Phone -puhelimillaan, hihkuu toinen kommentoija.

Nokian uudesta tabletista pelätään myös syntyvän pelkkä kallis lelu: "iPadin matkija Nokian logolla varustettuna". Viestissä toivotaan monipuolisia ominaisuuksia, kuten perinteisissä kannettavissa tietokoneissakin.

-.Mielestäni tabletit ovat edelleen hyödyttömiä, mutta vain NOKIA voi muuttaa mieleni, todetaan eräässä viestissä.

Innokkaimmat kommentoivat soittelevat jopa kuolinkelloja Googlen Android-järjestelmälle. Nokian uutuustablettiin hingutaan myös yhitön hiljattain julkistamaa PureView-superkameraa.

Tulevan laitteen toivotaan myös sijoittuvan keskihintaiseen kastiin.

"Miksi näistä aina huhutaan etukäteen?"

Teknologiasivusto Cnetin lukija tuskailee, että miksi teknologiayhtiöt eivät pidä tietoja itsellään kuten Apple, vaan vihjailevat tuotejulkistuksista aina etukäteen ja luovat samalla huhuja.

Toinen kommentoija haluaisi puolestaan markkinoille Meego-käyttöjärjestelmällä toimivan Nokian tabletin, jossa olisi 7-tuumainen näyttö.

- Jos Nokian tablet muistuttaa yhtään Lumia-puhelimia, niin siitä tulee upea! Nokian on tehtävä tämä - heillä ei ole varaa jättää huomiotta markkinoilla kukoistavaa virtausta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.