Mainos

Taas yt-neuvottelut - Outokumpu vähentää 1300 työntekijää

Pörssiyhtiöiden yt-neuvotteluille saatiin jatkoa tänään, kun teräsyhtiö Outokumpu suunnittelee enintään 1 300 työpaikan vähennystä maailmanlaajuisesti. Vähennystarve on Suomessa 300 ja Ruotsissa 600 työpaikkaa.

Outokummun tavoitteena on vähentää kustannuksia 100 miljoonaa euroa ensi vuoden loppuun mennessä ja käyttöpääomaa 250 miljoonaa euroa vuoden 2013 puoliväliin mennessä.

Kustannusleikkaukset ja uudelleenjärjestelyt kohdistuvat kaikkiin Outokummun yksiköihin ja toimintoihin. Yhtiö pyrkii parantamaan toimenpiteillä kannattavuutta.

– Kysyntä ei ole vielä täysin elpynyt finanssikriisin jälkeen, ja epävarmuus eurooppalaisilla markkinoilla on kasvussa. Tässä tilanteessa meidän täytyy vähentää kustannuksiamme voimakkaasti, yksinkertaistaa yhtiömme johtamistapaa sekä selkeyttää vastuunjakoa voidaksemme kilpailla menestyksekkäästi maailmanmarkkinoilla, yhtiön toimitusjohtaja Mika Seitovirta kertoo.

Kaitue jättää tehtävänsä

Outokumpu ilmoitti tänään myös, että varatoimitusjohtaja Karri Kaitue jättää nykyiset tehtävänsä ja konsernin johtoryhmän jäsenyyden. Lisäksi yhtiön heinä-syyskuun tulos heikkeni vuodentakaiseen aikaan verrattuna.

Outokummun tappio ennen veroja oli 157 miljoonaa euroa, kun vuodentakaisena ajankohtana tappiota tuli 88 miljoonaa euroa.

Tiistaina peräti neljä suomalaista pörssiyhtiötä ilmoitti yhteensä yli 1500 henkilön vähennystarpeesta. Yt-neuvotteluista ilmoittivat M-real, Lemminkäinen, Ahlstrom ja Componenta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.