Mainos

Taas väärä tuomio USA:ssa: Mies istui syyttömänä 36 vuotta

Kaliforniassa oikeus on vapauttanut 36 vuotta telkien takana istuneen miehen sen jälkeen, kun syyttäjät ovat myöntäneet, etteivät he ole varmoja tämän syyllisyydestä. Asiasta kirjoittaa NBC-uutissivusto.

68-vuotias Michael Hanline totesi tuoreeltaan vapautumisensa jälkeen, etteivät sanat riitä kuvaamaan hänen tunteitaan.

Oikeus tuomitsi Hanlinen vuonna 1980 J.T. McGarry-nimisen miehen murhasta. Syyttäjät sanoivat tuolloin, että Hanline murhasi uhrinsa mustasukkaisuuksissaan, koska hän ja uhri olivat molemmat rakastuneet samaan naiseen.

Joukko asianajajia, jotka toimivat Kaliforniassa väärin tuomittujen asialla, ryhtyi käymään lävitse Hanlinen tuomiota uudestaan vuonna 1999.

Heidän tutkimuksissaan kävi ilmi, että syyttäjillä oli ollut aikoinaan todistusaineistoa, jota ei koskaan annettu Hanlinen puolustukselle. Kyseisestä aineistosta kävi ilmi, että tietyt henkilöt tiesivät murhasta niin paljon yksityiskohtia, että he olivat todennäköisesti murhan takana.

Hiljattain tehdyt DNA-testit osoittivat lisäksi, että rikospaikalta löydetty DNA ei kuulunut Hanlinelle, vaan toiselle tuntemattomalle mieshenkilölle.

Oikeus vapautti Hanlinen 2500 dollarin takuita vastaan. Hän saattaa joutua vielä oikeuteen, mikäli syyttäjät päättävät nostaa miestä vastaan uuden syytteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.