Taas uusia rintaimplantteja seurantaan

Suomessa on otettu tarkkaan seurantaan naiset, joille on asennettu TiBreeze-merkkiset rintaimplantit. Tarvittessa ne pitää poistaa, kehottaa Valvira.

Suomessa on ollut käytössä vuodesta 2004 TiBreeze-silikonirintaimplantteja. Nämä implantit ovat Medizintechnik GmbH -nimellä toimineen saksalaisyrityksen markkinoimia rintaimplantteja. Medizintechnik GmbH on tehnyt ranskalaisen Poly Implant Prothèse (PIP) -yrityksen valmistamiin silikoni-implantteihin titaanipäällystyksen parantaakseen niiden kudosominaisuuksia ja kestävyyttä.

Koska titaanipäällysteiset silikoni-implantit ovat PIP-rintaimplantteja, ei niiden laadusta ole varmuutta. Saksan lääkintälaitteista vastaava viranomainen Bundesinstituts für Arzneimittel und Medizinprodukte (BfArM) on päättänyt suositella lääkärin seurantaa niille henkilöille, joilla on TiBreeze-rintaimplantit ja tarvittaessa poistamaan ne.

Valvira on ollut yhteydessä TiBreeze-rintaimplanttien suomalaiseen edustajaan.

Suomessa TiBreeze rintaimplantteja on asennettu 17 potilaalle. Leikkauksen tehneet lääkärit ovat olleet heihin yhteydessä, ja potilaat ovat lääkäreidensä seurannassa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat