Mainos

Taas uusia rintaimplantteja seurantaan

Suomessa on otettu tarkkaan seurantaan naiset, joille on asennettu TiBreeze-merkkiset rintaimplantit. Tarvittessa ne pitää poistaa, kehottaa Valvira.

Suomessa on ollut käytössä vuodesta 2004 TiBreeze-silikonirintaimplantteja. Nämä implantit ovat Medizintechnik GmbH -nimellä toimineen saksalaisyrityksen markkinoimia rintaimplantteja. Medizintechnik GmbH on tehnyt ranskalaisen Poly Implant Prothèse (PIP) -yrityksen valmistamiin silikoni-implantteihin titaanipäällystyksen parantaakseen niiden kudosominaisuuksia ja kestävyyttä.

Koska titaanipäällysteiset silikoni-implantit ovat PIP-rintaimplantteja, ei niiden laadusta ole varmuutta. Saksan lääkintälaitteista vastaava viranomainen Bundesinstituts für Arzneimittel und Medizinprodukte (BfArM) on päättänyt suositella lääkärin seurantaa niille henkilöille, joilla on TiBreeze-rintaimplantit ja tarvittaessa poistamaan ne.

Valvira on ollut yhteydessä TiBreeze-rintaimplanttien suomalaiseen edustajaan.

Suomessa TiBreeze rintaimplantteja on asennettu 17 potilaalle. Leikkauksen tehneet lääkärit ovat olleet heihin yhteydessä, ja potilaat ovat lääkäreidensä seurannassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.