Mainos

Taas myrskyä ja lunta – tuulituhoja odotettavissa

Sähkökatkot ja muut tuulivahingot ovat taas mahdollisia, kun sunnuntaiksi ennustetaan myrskyä. Viikonlopun aikana lunta sataa suuressa osassa maata.

Sää on nyt vaihtelevaa. Tänään on poutaista lähes koko maassa, länsirannikolla voi tulla yksittäisiä lumikuuroja. Illalla pakkanen kiristyy hieman koko maassa.

Lauantaina matalapaineen osakeskus liikkuu Etelä-Lapin yli kohti itää. Se tuo lumisateita myös maan etelä- ja keskiosaan.

– Eniten lunta kertyy Koillismaalla, lähemmäs 10 senttimetriä. Eteläosiltaan sateet jäävät heikoiksi, joten osa etelärannikosta voi jäädä poutaiseksi, toteaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Etelä- ja länsirannikolla lämpötila kohoaa päivän aikana plusasteille, muuallakin pakkanen heikkenee. Lapissa pakkasta on yhä noin 15 astetta. Sunnuntain vastaisena yönä pakkanen voi kiristyä pohjoisessa yli 20 asteeseen.

Sunnuntaina myrskyä

Seuraava matalapaine tekee tuloaan sunnuntaiaamuna.

– Lunta satelee yleisesti maan länsiosassa ja Länsi-Lapissa. Sateet liikkuvat päivän aikana kohti itää ja kaakkoa ja eteläosiltaan sateet muuttuvat vetisemmiksi. Maa voi kuitenkin hetkellisesti muuttua valkoiseksi Etelä-Suomessakin, mutta lumet sulavat nopeasti, ennustaa Markus Mäntykannas.

Sadealueen jälkipuolella lännessä tulee monin paikoin lumikuuroja. Keski- ja Pohjois-Lapissa sateet ovat vähäisiä, ja siellä pakkanen kiristyy 20 asteeseen. Etelä- ja Länsi-Suomessa on useita lämpöasteita.

Tuuli voimistuu myrskyisäksi matalapaineen jälkipuolella sunnuntaina iltapäivällä ja illalla.

– Pohjoisenpuoleinen tuuli voi aiheuttaa tuhoja länsirannikolla ja myös sisämaassa Etelä- ja Keski-Suomessa. Sunnuntaina illalla tuulet ovat kovimmillaan maan etelä- ja keskiosassa ja maanantain vastaisena yönä idässä. Läntisillä merialueilla tuuli voi yltää jopa 25 metriin sekunnissa, toteaa Markus Mäntykannas.

Tämän hetken ennusteen mukaan sunnuntain myrsky ei kuitenkaan ole aivan yhtä voimakas kuin 17. marraskuuta tuhoja aiheuttanut Eino-myrsky.

Seuraa myräkän ennustetta MTV:n sääsivustolta. Sivustolla paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka, viikon sää ja tuuliennuste merisäässä.

Katso viikonlopun alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavillaMainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.