Mainos

Taas arvokuljetusryöstö Ruotsissa

Kuljetusliikkeen johtajan mukaan ryöstöt seuraavat toisiaan, koska Ruotsin poliisi on tehoton niiden selvittämisessä.

Arvokuljetusauton ryöstäjiä etsittiin edelleen Ruotsissa. Kaksi miestä ryösti arvokuljetusauton lähellä Tukholman Arlandan lentokenttää myöhään eilisiltana. Kukaan ei haavoittunut, vaikka ryöstäjät ammuskelivat paikalle saapuneita poliiseja kohti.

Ryöstäjät pakottivat kuljetusautossa olleet kaksi ihmistä ulos ja räjäyttivät auton. Autossa oli tiettävästi tuotu kultaa ja käteistä rahaa Sveitsistä tai Britanniasta. Poliisisaattue seurasi kuljetusautoa jonkin matkaa sen lähdettyä Arlandasta. Ryöstäjät iskivät heti saattueen poistuttua.

Autossa oli kaksi G4S-kuljetusliikkeen työntekijää. G4S:n toimitusjohtaja Leif Svensson sanoi, että ryöstäjät eivät voineet saada paljonkaan rahaa, koska autossa oli turvajärjestelmä. Svensson ei halunnut kertoa, kuinka paljon rahaa autossa oli.

Ryöstäjät sytyttivät useita autoja tuleen. Myöhemmin löytyi myös Sigtunasta Tukholman luoteispuolelta palanut Jeep Cherokee, jota ryöstäjien uskotaan käyttäneen.

Ryöstäjien etsintöihin hälytettiin kolmisenkymmentä poliisipartiota ja helikopteri.

Poliisille kovaa kritiikkiä

Arvokuljetuksia on ryöstetty Ruotsissa useasti viime vuosina. Kesäkuussa 2006 yritettiin ryöstää lähes samalla paikalla kuin eilen kuljetusauto, jossa oli 35 miljoonaa kruunua eli noin 3,7 miljoonaa euroa.

Svensson pitää käsittämättömänä, että ryöstäjät tekivät uuden yrityksen laajoista turvatoimista huolimatta. Hänellä oli kuitenkin oma arvionsa motiivista.

- Se johtuu siitä, että poliisi ei saa kiinni ensimmäistäkään ryöstäjää.

G4S toimii Svenssonin mukaan 110 maassa.

- Mutta tällaista tapahtuu vain Ruotsissa. Ruotsi on ainoa laatuaan. Ja Tukholma on pahempi kuin Bagdad, sanoi tuohtunut toimitusjohtaja Aftonbladet-lehdelle.

G4S:n turvallisuuspäällikön mukaan ryöstäjillä oli todennäköisesti Kalashnikov-rynnäkkökiväärit.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.