Taantuma on pudottanut hotelliyön hintaa reilusti - paitsi Abu Dhabissa

Taantuma on selvästi pudottanut hotellihuoneiden hintoja joka puolella maailmaa. Esimerkiksi Moskovassa hotelliyön hinta on tullut vuodessa alas 40 prosenttia ja New Yorkissa 20 prosenttia, ilmenee Hotels.com -matkailusivuston ylläpitämästä vertailusta.

Maailman kalleimmat hotellit löytyvät nyt Abu Dhabista Arabiemiraateista, missä yöpyminen kahden hengen huoneessa maksaa keskimäärin 190 euroa. Kärkikolmikkoon mahtuvat myös Monacossa sijaitseva Monte Carlo ja Sveitsin Geneve.

Neloseksi on tipahtanut Moskova, joka vuosi sitten oli listan ykkönen. Nyt Venäjän pääkaupungista löytää yösijan keskimäärin 164 eurolla, kun vuosi sitten sai pulittaa peräti 269 euroa.

Helsingissä hotelliyö maksaa Hotels.comin mukaan nyt keskimäärin sata euroa, mikä on 20 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Myös muissa Euroopan pääkaupungeissa hotellihinnat ovat yleisesti pudonneet 15-25 prosenttia.

Monte Carlon ja Geneven lisäksi maailman kymmenen kalleimman kaupungin listalle mahtuivat Euroopasta Venetsia ja Zürich.

Halvimmasta päästä ovat Tallinna, Peking, Bangkok, Las Vegas ja Riika, joista kahden hengen hotellihuoneen saa keskimäärin 60-70 eurolla. Tallinnassa hinnat olivat vuoden takaisesta halventuneet noin 10 ja Riiassa noin 25 prosenttia.

Abu Dhabissa vähän huoneita

Listan ykkössijalle nousseessa Abu Dhabissa hinnat laskivat vain seitsemän prosenttia. Hotels.comin mukaan kaupungissa on melko vähän hotellihuoneita, ja iso osa niistä oli ehditty varata kansainvälisten tapahtumien ja konferenssien yhteyteen jo ennen talouden pahinta alamäkeä.

Hotels.comin vertailu perustuu sivuston kautta tammi-kesäkuussa tehtyihin varauksiin, eivät hotellien listahintoihin. Hinnat ovat kahden hengen huoneelta per yö, ja vertailussa on mukana 78 000 hotellia yli 13 000 kohteessa.

Hinnat olivat kallistuneet ainoastaan kolmessa kaupungissa, jotka kaikki ovat Euroopan ulkopuolella. Rio de Janeirossa hotelliyön hinta nousi peräti 17 prosenttia 135 euroon, millä kaupunki ylsi myös kalleimpien kärkikymmenikköön. Jerusalemissa ja Istanbulissa nousu oli maltillisempaa.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat