Mainos

Taantuma lisännyt maksuhäiriömerkintöjä huomattavasti

Taantuma on lisännyt yritysten ja yksityishenkilöiden maksuhäiriömerkintöjä.

Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämään luottotietorekisteriin taltioitiin uusia maksuhäiriömerkintöjä tammi-kesäkuussa noin 384 000 kappaletta. Tämä on lähes viidennes enemmän kuin viime vuonna samana ajanjaksona.

Tammi-kesäkuussa yrityksille tulleiden uusien merkintöjen määrä on noussut lähes 40 prosenttia ja yksityishenkilöiden 17 prosenttia. Maksuhäiriöitä on noin 7 prosentilla aikuisista suomalaisista.

Maksuhäiriömerkintöjä yli 330 000 henkilöllä

Maksuhäiriömerkintöjä kirjattiin yli 330 000 henkilöille. Määrä ylitti uudestaan 300 000 henkilön rajan sen jälkeen kun syksyllä 2008 rekisteristä poistui lähes 22 000 henkilöä luottotietolain lyhentyneiden tallennusaikojen myötä.

Henkilöiden määrä rekisterissä on lisääntynyt reilulla 8 000 vuoden alusta. Merkinnät kuitenkin kasaantuvat usein samoille henkilöille.

Kuten yksityishenkilöillä myös yritysten maksuhäiriöt ovat kertyneet samoille kohteille, sillä maksuhäiriöllisten yritysten määrä on pysynyt viime vuodesta lähes samana

Kulutusluotoista noin 24 000 uutta maksuhäiriömerkintää

Kulutusluotoista aiheutuneet yksipuoliset tuomiot ovat lisääntyneet lähes 12 prosentilla eli noin 24 000 kappaleella.

Kulutusluottoihin sisältyvät myös pienet alle 300 euron kulutusluotot eli ns. pikavipit. Pikavipeistä aiheutuneiden yksipuolisten tuomioiden määrä on kasvanut tänä vuonna noin 11 000:lla. Nämä maksuhäiriöt painottuvat edelleen nuorille 18–24-vuotiaille.

Uusien kulutusluottohäiriöiden määrä on kaksinkertaistunut viime vuodesta.

Katso Maria Valkaman juttu (Kauppalehden talousuutiset 6.7.2009)

Katsomo-video ei ole saatavilla

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.