Mainos

Taantuma ei ole syönyt taulukauppaa

Helsingin Kaapelitehtaalla perjantaina käynnistynyt teosvälitys tarjoaa laajan näköalan Suomen tämänhetkiseen maalaustaiteeseen. Taidemaalariliiton järjestämään tapahtumaan osallistuu yli 500 ammattitaiteilijaa, ja näytteillä on yli 1 400 teosta. Kyseessä on näin Suomen suurin kuvataidetapahtuma.

Talouden epävarmuus ei ole juurikaan näkynyt taulukaupassa, koska taulujen ostajakunta on pysynyt varoissaan.

- Me olemme olleet huolissamme ennen teosvälitystä tänä vuonna ja myös viime vuonna siitä, että miten taantuma tuntuu. Luulen, että ihmiset jotka taidetta yleensä ostavat, ovat kuitenkin säilyttäneet toistaiseksi työpaikkansa, Taidemaalariliiton puheenjohtaja ja taidemaalari Maaria Märkälä sanoo.

Vaikka taiteen ja yleisön kohtaamista on viime aikoina yritetty helpottaa erilaisilla hankkeilla, suomalaisten kuvataiteilijoiden leipä on edelleen hyvin tiukassa. Heistä vain noin kymmenen prosenttia elää pelkästään taidetta tekemällä.

- Jos ajattelee yksittäisiä taiteilijoita, tämä voi olla se ainoa paikka vuodessa, mihin on varaa tuoda teos. Taiteilija voi tuoda teoksen tänne ilmaiseksi, ja provisio otetaan ainoastaan, jos jotain menee kaupaksi, Märkälä kertoo.

Kaapelitehtaan teosvälityksessä vierailee vuosittain yli 10 000 kävijää.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.