Mainos

Taantuma ei näy Lapin hiihtokeskuksissa

Lapin hiihtokeskuksilla on ollut erittäin hyvä joulu. Esimerkiksi Leville ja Pyhälle jouluviikko on tuonut suorastaan ennätysmäärän turisteja.

Levillä matkailun keskusvaraamon kautta tehdyt varaukset ovat kasvaneet peräti 30 prosenttia viime vuodesta.

- Kyllä tää jouluviikko on ollut ihan ennätyksellinen. Eli hyvältä vaikuttaa, ja joulukuu kokonaisuudessaan menee plussalle kyllä selkeästi, kertoo Levin matkailu oy:n toimitusjohtaja Jussi Töyrylä.

Myös Pyhä-Luostolla on keskusvaaramon mukaan ollut poikkeuksellisen hyvä joulu, ja majoituspaikat ovat olleet käytännössä täysiä.

Jouluturisteista osa on ulkomaisia vieraita, mutta valtaosa saapuu Lapin-lomalle muualta Suomesta.

- Ulkomaalaisia turisteja on muun muassa Englannista, Pohjoismaista, Keski-Euroopasta ja jonkin verran näkyy jo venäläisiäkin. Mutta hyvin paljon täällä on suomalaisia perheitä ja vapaa-ajan viettäjiä, Levin matkailun toimitusjohtaja Töyrylä kertoo.

"Valmis joulu" yhä useamman vaihtoehto

Levin-lomailijoiden jouluun on kuulunut talvisten urheilulajien lisäksi muun muassa joulutorilla vierailua, joulukonsertteja, -elokuvia ja hartauksia. Suurin osa hakee Töyrylän mukaan lomaltaan perinteistä joulun henkeä, eli aikaa kuluu rauhoittuen ja lepäillen.

Syyksi joululomailun suosioon Töyrylä arvioi muuttuneet asenteet joulunviettoa kohtaan:

- Viime vuosina suomalaisillekin on tullut entistä enemmän vaihtoehdoksi se, että ei tarvitse välttämättä olla kotona joulua, vaan voi myös lähteä mökille ja tänne Lappiin rauhoittumaan ihan kunnon lumisiin ympäristöihin.

Talouden taantuma ei siis toistaiseksi näy ainakaan Levillä.

- Maailmalla on paljon epävarmuustekijöitä, emmekä mekään ole immuuneja näille tekijöille. Mutta kyllä tämä uskoa antaa, kun joulukuu, joka on yksi meidän tärkeimpiä kuukausia talvesta, menee näin hyvin, Töyrylä sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.