Mainos

Taantuma ajaa amerikkalaiset lukemaan lakia

Heikko taloustilanne kannustaa amerikkalaisia takaisin koulunpenkille. Sanomalehti New York Timesin mukaan etenkin oikeustieteellisen koulutuksen suosio on kasvanut selvästi, ja muutenkin jatkokouluttautuminen kiinnostaa yhä useampia.

Lehden mukaan oikeustieteen pääsyvaatimuksiin kuuluvan LSAT-kokeen suorittajia oli syksyllä ennätykselliset 60000, mikä oli peräti viidenneksen edellisvuotta enemmän. Useat oppilaitokset saivatkin havaita, että sisäänpyrkijöiden määrät kasvoivat roimasti.

Lisäksi moniin korkeakouluihin vaadittavan GRE-kokeen suorittajien määrä nousi 13 prosentilla. Sekä LSAT (Law School Admissions Test) että GRE (Graduate Record Examination) ovat standardisoituja testejä, jotka mittaavat kielellistä, matemaattista ja analyyttistä kykyä.

Vuonna 2008 koulutuksen suosio oli jopa pienessä laskussa. Koulujen edustajat arvelevat tämän johtuvan siitä, että ihmiset ensin lamaantuivat huonoista talousuutisista, ja ryhtyivät vasta pienellä viiveellä toimiin tilanteensa kohentamiseksi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.