Mainos

Täältä haetaan suhteessa eniten turvapaikkoja – kärjessä Suomen naapuri

Ruotsista on viime vuonna haettu 75 090 turvapaikkaa. Se tarkoittaa 7,8 turvapaikanhakijaa tuhatta asukasta kohti, mikä on enemmän kuin missään muussa maailman maassa.

Määrä on kasvanut viime vuodesta 38 prosenttia.

Seuraavaksi eniten turvapaikanhakijoita on Unkarissa, joissa hakijoita on 4,2 tuhatta henkeä kohden. Näitä seuraavat Montenegro, Itävalta, Malta ja Sveitsi.

Luvut selviävät YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n Asylum Trends 2014 -raportista.

Raportissa tarkasteltiin turvapaikka hakemusten määrää Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa, Australiassa, Japanissa sekä Turkissa. Turvapaikkahakemusten määrä on kasvanut tilaston mukaan viime vuodesta 45 prosenttia.

Eniten turvapaikkahakemuksia Saksaan

Verratessa turvapaikanhakijoiden määrää väestöön suhteutetuun bruttokansantuotteeseen, eniten turvapaikkahakemuksia tulee Turkille ja toiseksi eniten Saksaan. Ruotsi on tässä listassa seitsemäs.

Suomessa turvapaikkahakemuksia tuli 3520 kappaletta, mikä tarkoittaa 0,6 hakemusta tuhatta henkeä kohden.

Määrällisesti eniten turvapaikkahakemuksia tuli Venäjälle, jonne vuonna 2014 tuli 274 700 turvapaikkahakemusta. Aiempina vuosina turvapaikkahakemusten määrä ei ole Venäjällä ylittänyt 5000 hakemusta. Kasvun taustalla on Ukrainan kriisi, sillä UNHCR:n arvion mukaan noin 99 prosenttia hakemuksista on Ukrainasta.

Seuraavaksi eniten turvapaikkaa haettiin Saksasta, jonne vuonna 2014 tuli 173 070 hakemusta. Tämä tarkoitti 20 prosenttia kaikista tarkastelluista turvapaikkahakemuksista. Seuraavina olivat Yhdysvallat, Turkki, Ruotsi sekä Italia.

Juttua korjattu 27.6. kello 10.27: Jutun otsikkoa muokattu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.