Mainos

Täällä sakotetaan kuskeja kännykän käytöstä herkimmin

Poliisilaitosten aktiivisuudessa sakottaa kännykkä kädessä autoilevia kuljettajia on yllättävän suuria eroja.

Vuosittain sakotetaan selkeästi eniten Varsinais-Suomen poliisilaitoksen alueella ajavia autoilijoita. Noin neljä autoilijaa saa alueella 50 euron rikesakon päivittäin.

– Varsinais-Suomessa on ollut nimenomaan valvontateemoja, jossa kännykän puhumiseen ajon aikana on kiinnitetty erityisesti huomiota, poliisitarkastaja Timo Ajaste sanoo Poliisihallituksesta.

Poliisiammattikorkeakoulun MTV3 Uutisten pyynnöstä luovuttamat tilastot ovat vuosilta 2007-2012. Alueiden sakotusmäärät eivät ole tuona aikana vuositasolla juuri muuttuneet.

Esimerkiksi Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla poliisi kirjoittaa kuljettajalle sakon kännykän käytöstä vain noin joka kolmas päivä.

– Yksi selittävä tekijä on myös resurssit. Jotkut laitokset panostavat liikennevalvontaan enemmän kuin toiset, Ajaste toteaa.

"Kännykän käyttö ei ongelma"

Pohjanmaan poliisilaitoksella kännykän käyttöä ajon aikana valvotaan muun valvonnan yhteydessä.

– En myöskään näkisi kännykän käyttöä ajon aikana ongelmana täälläpäin. Ei se ainakaan onnettomuustilastoissa näy, komisario Mika Jylhä toteaa.

Koko Suomessa rikkeitä kirjataan vuosittain 7000-8000 kappaletta. Kännykän käyttö ajon aikana on Suomessa erittäin yleistä.

Liikenneturvan mukaan matkapuhelimien ja niiden viestipalvelujen käyttö liikenteessä on yhä yleisempää erityisesti nuorten keskuudessa. Kännyköitä näpelöidään samaan aikaan, kun ajetaan esimerkiksi mopoa tai mopoautoa.

Ajaste painottaa, että kännykkään puhuminen on selkeä liikenneturvallisuusriski.

– On ollut jopa vakavia kuolemaan johtaneita liikenneonnettomuuksia, joissa on todettu, että kännykkä on ollut osasyy onnettomuuteen. Kun miettii nykyajan liikennettä, kaikki huomio pitää kiinnittää ajamiseen. Kännykän käyttö ajon aikana on huono asia, ja se heikentää kuljettajan tarkkaavaisuutta, Ajaste toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.