Mainos

Täällä päästään ensi viikolla 15 asteeseen - katso oman seutusi tilanne

Ensi viikolla vihdoin lämpenee koko maassa. Etelä- ja Keski-Suomessa voidaan päästä lähelle 15 astetta.

Viikon lämpimin päivä on keskiviikko.

- Etelä- Suomessa aika monin paikoin päästään viiteentoista asteeseen ja maan keskiosassakin lähelle sitä, Forecan päivystävä meteorologi Ilkka Alanko kertoo.

- Rannikkoseudulla tuuli voi hieman viilentää, mutta kyllä sisämaassa maan etelä- ja keskiosassa on hyvin lämmin päivä.

Etelä-Suomessa pysytään lähellä kymmentä astetta vielä torstaina ja perjantainakin. Keski-Suomessa on loppuviikosta hieman viileämpää.

Lappiin lämpöä vain hetkeksi

Lapissakin keskiviikko on viikon lämpimin päivä. Lounais-Lapissa päästään lähelle kymmentä astetta, Etelä-Lapissa elohopea kipuaa noin seitsemään asteeseen ja Pohjois-Lapissa viiteen asteeseen.

Lapissa ei kannata kuitenkaan vielä iloita kevään tulosta, sillä torstaina sää muuttuu jälleen koleaksi. Lappiin tulee matalapaine, joka tuo mukanaan räntäsateita. Lämpötila laskee lähelle nollaa.

Sateita luvassa vapuksi

Etelä-Suomessa sen sijaan pysytään lähellä kymmentä astetta vielä torstaina ja perjantaina. Keski-Suomessa on hieman viileämpää.

- Viikonlopuksi Suomeen virtaa lounaasta lämmintä ilmaa, mutta ikävä kyllä samalla tulee sateitakin. Mutta ainakin yöt lämpenevät silloin, Alanko sanoo.

Ennusteet yltävät nipin napin vapun tienoille, jolloin lounaasta näyttäisi olevan tulossa lämmintä ilmaa, mutta myös sateita. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.