Mainos

Täällä meteorologi lomailisi pääsiäisenä

Forecan meteorologi Petri Takalan mukaan aurinkoa ja lämpöä pääsiäisenä etsivän kannattaa suunnata Kreikkaan tai Turkkiin.

– Afrikasta on tullut lämmintä ilmaa Välimeren Eurooppaan. Lämpimin paikka pääsiäisen aikaan on Kreikan ja Turkin seudulla, joissa voidaan parhaimmillaan päästä jopa 25 asteeseen. Se on kuitenkin väliaikainen ilmiö, jo toisena pääsiäispäivänä lämpimilläkin alueilla viilenee, Takala kertoo MTV3 Uutisille.

Osassa Eurooppaa pääsiäinen on kuitenkin normaalia kylmempi.

– Pohjoisesta on tulossa kylmää ilmaa jopa Keski-Eurooppaan asti. Saksassakin tulee lauantaina lunta. Ranskaa myöten voi olla yöpakkasia päivälämpötilojen ollessa viisi kuusi astetta.

Italiaan on tulossa sateita, ja jopa pieni ukkosmyrsky. Lämmintä on 15-20 astetta. Etelä-Espanjassa nautitaan noin 20 asteen lämmöstä.

– Brittein saarilla on ehkä kaikkein vakain pääsiäissää. Siellä lämpötila vaihtelee kymmenen asteen molemmin puolin. Pieni sade menee jossain vaiheessa pääsiäistä, mutta siellä, samoin kuin Länsi-Ranskassa päästään kaikkein vähimmillä sademäärillä

Suomenlahden eteläpuolelle matkaavat nauttivat lähes samanlaisesta pääsiäissäästä kuin Suomesssa.

– Päivällä Virossa päästään plusasteille, mutta yöt ollaan pakkasella. Sisämaassa voi olla kymmenenkin asteen yöpakkasia.

Minne meteorologi Takala suuntaisi pääsiäiseksi?

– Enkä Kanarian itäisille saarille tai Italiaan ukkosia katsomaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.