Mainos

Täällä autoilee huumekuski – katso rattijuopumustilastot poliisilaitoksittain

Huhtikuun loppuun mennessä Suomen teiltä on jäänyt kiinni yli 5 000 rattijuoppoa, joista reilut tuhat ajoi huumeiden vaikutuksen alaisena.

Viime vuosina humalassa autoilleiden määrä on vähentynyt, sillä vuonna 2008 jäi kiinni yli 22 000 humalassa ajanut kuskia. Viime vuonna vastaava luku oli 15 700. Sen sijaan huumeissa ajaneiden määrä on pysynyt suunnilleen samana vuodesta 2008 lähtien. Vuodessa huumekuskeja kärähtää noin 3 000.

– Helsingissä noin joka kolmas rattijuoppo ajaa huumeiden vaikutuksen alaisena. Ainakaan pääkaupunkiseudulla määrässä ei ole nähtävissä erityistä kasvupiikkiä, Helsingin poliisilaitoksen komisario Dennis Pasterstein kertoo MTV3 Uutisille.

MTV3 Uutiset pyysi Poliisiammattikorkeakoululta tilastoja siitä, kuinka paljon rattijuoppoja on jäänyt alkuvuodesta (tammikuu-huhtikuu) kiinni Suomen maanteillä.

Eniten rattijuoppoja, 497 kappaletta, narahti Helsingin poliisilaitoksen alueella. Näistä alkoholia nauttineita oli 290, huumekuskeja 171 ja alkoholia ja huumeita nauttineita 36.

Varsinais-Suomen poliisilaitoksen alueella rattijuoppoja on alkuvuoden aikana jäänyt kiinni 445 kappaletta. Perinteisiä rattijuoppoja oli 362, huumeissa ajaneita 68 ja alkoholin ja huumeiden vaikutuksen alaisena ajaneita 15 kappaletta.

Kolmanneksi eniten rattijuoppoja, 441 kappaletta kärähti Pirkanmaan poliisilaitoksen alueella. Alkoholia oli nauttinut 345 kuskia, huumeissa ajoi 78 kuskia ja alkoholia ja huumeita oli nauttinut 18 kuljettajaa.

(.pdf)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.