Mainos

Syyttömänä vangitun näyttelijän kärsimyksen hinnasta riidellään

Ulvilan murhatutkimuksien takia syyttömänä vangitun teatterinjohtajan, näyttelijä Kai Tannerin ja valtion korvauskäsitykset ovat yhä hyvin kaukana toisistaan. Syyttömänä uureen julkisuusmylläkkään joutuneen porilaisen Tannerin vaatimuksia käsiteltiin tänään Porin käräjäoikeuden valmisteluistunnossa.

Viime heinäkuinen vangitseminen liittyi joulukuussa 2006 Ulvilassa tehtyyn murhaan, jota ei vieläkään ole selvitetty.

Tanner vaatii 45000 euron korvauksia, jotka johtuvat vangitsemisesta aiheutuneista kuluista, tulonmenetyksistä ja kärsimyksestä. Suomen valtio on suostunut vain 6700 euron korvauksiin.

Kai Tanner joutui murhasta epäiltynä laajaan julkisuuteen. Hänen henkilöytensä paljastui heti, kun tieto vangitsemisesta tuli julkisuuteen.

Myös vapaudenmenetys aiheutti hänelle suurta kärsimystä ja terapiatarvetta. Tannerin mukaan häntä painostettiin tunnustamaan murha, johon hänelle ei ollut mitään yhteyttä. Poliisi kiistää painostamisen.

Valtio tarjoaa kolminkertaista

Suurin erimielisyys Tannerilla ja valtiolla on kärsimyskorvauksista. Syyttömänä vangitulla on oikeus saada korvausta valtiolta.

Tanner oli poliisin huostassa seitsemän vuorokautta. Yleensä valtiokonttori korvaa vapaudenmenetyksestä sata euroa vuorokaudelta, mutta on tässä tapauksessa antanut suostumuksen 2100 euroon eli kolminkertaiseen korvaukseen normaaliin verrattuna.

Valtio katsoo Tannerin myötävaikuttaneen julkisuuteen järjestämällä väärästä vangitsemisesta lehdistötilaisuuden ja antamalla haastatteluja.

Jutun pääkäsittelyä on suunniteltu kesäkuun alkuun. Osapuolilla on vielä mahdollisuus sopia korvausriitansa. Kai Tannerin asiamies, asianajaja Jouko Kauppila arvioi, että sovittelua yritetään vielä toukokuun aikana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.