Mainos

Syytteistä vapautettu intialaislääkäri lähti Australiasta

Intialaislääkäriä vastaan ei voitu nostaa syytettä, koska hänen kytköksistään terrorismiin ei ollut näyttöä.

Britannian pommi-iskuyrityksiin liittyvistä syytteistä vapautettu intialaislääkäri Mohamed Haneef on päässyt lähtemään Australiasta. 27-vuotias Haneef vapautui eilen vankeudesta, kun Australian viranomaiset ilmoittivat, ettei hänen asettamisekseen syytteeseen ollut riittävästi todisteita.

Australian siirtolaisministeri Kevin Andrews sanoi, ettei Haneefin työlupaa uudistettaisi. Australiasta Haneef lensi perheensä luo Intiaan.

Haneefin asianajaja sanoo olevansa tyrmistynyt, että lähes kuukauden perusteettomasti vankilassa istunut Haneef ei ole vieläkään saanut nimeään puhdistetuksi.

- Työluvan peruuttamisella on vakavia seurausvaikutuksia hänen työuraansa ja matkustamiseensa, asianajaja sanoo.

Taustalla sim-korttijupakka

Australian poliisi kertoi aluksi, että Haneef oli luovuttanut puhelimensa sim-kortin ryhmälle, joka yritti kesäkuun lopussa pommi-iskuja Lontoossa ja Glasgow'ssa. Poliisin mukaan sim-kortti oli löytynyt Haneefin pikkuserkulta Kafeel Ahmedilta, joka ajoi räjähteillä lastatun auton päin lentoterminaalia Glasgow'ssa.

Myöhemmin selvisi, että kortti oli Kafeelin veljellä Sabeelilla, jolle Haneef oli vakuuttanutkin antaneensa kortin lähtiessään Australiaan 2006.

Kolme ihmistä on toistaiseksi asetettu Britanniassa syytteeseen Lontoon ja Glasgow'n pommi-iskujen yrityksistä. Yksi heistä on Sabeel Ahmed. Hän ei syytteen mukaan kertonut tietoja, joiden avulla pommi-iskijöiden aikeet olisi voitu ehkäistä.

Glasgow'n iskussa pahoja palovammoja saanut Kafeel Ahmed on edelleen sairaalahoidossa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.