Syytteet traktorimurhasta kaatuivat oikeudessa – mies jyräsi vihamiehensä maatalouskoneella

2:54
Miehen syytettiin murhanneen uhrin traktorilla. Syytteet kaatuivat oikeudessa.

Murhasyytteet Pudasjärven traktorikuolemasta kaatuivat oikeudessa. Kyseessä oli tapaus, jossa traktoria ajanut mies ajoi vastaan pyöräilleen miehen yli. Miesten välillä oli ollut vuosia erimielisyyksiä.

Tapaus sattui kapella soratiellä. Mies oli ajamassa traktorilla tietä, kun häntä vastaan tuli pyörällä toinen mies.

Traktorikuskin mukaan pyöräilijä oli ajanut mutkittelevasti ja yllättävän ajoliikkeen vuoksi päätynyt traktorin eteen törmäten sen kauhaan.

Vakavat vammat tappoivat

Mies kuoli kasvojen ja kallon luiden murtumiin, pirstaloitumiseen ja aivoruhjeisiin. Vammat aiehtuivat traktorin etukuormaajasta ja sen kauhasta sen kulkiessa miehen yli.

– Käräjäoikeus toteaa, että mikäli vastaaja olisi tahallisesti pyrkinyt aiheuttamaan asianomistajalle vammoja traktorin etukauhalla ruhjomalla, asianomistajan vammat olisivat olleet todettua vakavammat.

Koska asiassa jäi oikeuden mukaan varteenotettava epäily teon tahallisuudesta, ei miestä tuomittu henkirikoksesta. Sen sijaan hänen katsottiin ajaneen tavalla, joka ei ottanut huomioon tien kapeutta ja vastaantulijan ajotapaa. Mies tuomittiin törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Mies tuomittiin rikoksista 1 vuoden 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja