Mainos

Syyttäjät: Liedon ryöstöyritys selvä rikos

Syyttäjien mukaan rikoksen tunnusmerkit täyttyvät kirkkaasti arvokuljetuksen ryöstöaikeessa Liedossa. Törkeän ryöstön yritys oli käynnissä jo viikkoa ennen koplan kiinniottamista.

Syyttäjät sanovat, että ryöstökopla aikoi iskeä arvokuljetusautoon Liedossa viime vuonna jo kolmesti ennen kiinnijäämistään. Ensin peruuntui toukokuun keikka, kun ryhmä huomasi poliisin tarkkailevan heitä.

Syyskuun lopussa taas anastettuja autoja ei saatu paikalle ajoissa. Lokakuun 24. päivä rikollisryhmä saapui kohteeseen liian myöhään.

-Lokakuun 31. päivä ryhmä oli ajoissa asemissa Liedon hautausmaan pihalla. Sieltä he lähtivät kahdella autolla liikkeelle kohti suunniteltua ryöstöpaikkaa. Poliisit pysäyttivät heidät heti hautausmaan pihalle, sanoi kihlakunnansyyttäjä Petri Vaaja oikeudessa.

Käräjäoikeus käsittelee nyt toista viikkoa viimevuotisia Liedon tapausta ja Turun raharyöstöä Saramäen vankilassa Turussa. Oikeuskäsittely ei ole vielä edes puolessavälissä.

Syyttäjä: Sama kopla Turussa ja Liedossa

Syyttäjä Vaajan mukaan Turun ja Liedon tapausten takana on sama kopla. Joukkio jatkoi vain pienillä kokoonpanomuutoksilla toimintaansa Turun iskun jälkeen.

-Molemmissa tapauksissa kohde on ollut G4S-yhtiön arvokuljetus. Ryöstöjen suunnitteluun on käytetty samaa reittiä tullutta yhtiön sisäpiiritietoa. Yhteisiä tekijöitä on lukuisia muitakin.

Samat henkilöt ovat esimerkiksi pitäneet yhteyttä ruotsalaisten ja suomalaisten osapuolten välillä. Osapuolet ovat myös tavanneet samalla moottoritien seisakkeella Paimiossa kummankin rikoksen valmisteluissa, listasi Vaaja.

Moottoritien seisake vakiintui tapaamispaikaksi. Poliisit jopa asensivat paikalle kuuntelulaitteet, joilla keskusteluja saatiin talteen. Myös syytettyjen puhelinliikennettä on kuunneltu ja nauhoitettu.

-Yksittäinen asia voi olla sattuma. Mutta kun toisiaan tukevien asioiden määrä kasvaa, kyseessä ei ole enää sattuma, tiivisti Vaaja.

Syytetyistä kukaan ei myönnä osallisuuttaan Turun ryöstöön. Siellä kolme naamioitunutta miestä vei arvokuljetusautosta 1,5 miljoonaa euroa Suomen Pankin takapihalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.