Mainos

Syyttäjät kummeksuvat poliisijohdon kritiikkiä

Ylimmät syyttäjät oudoksuvat poliisijohdon syyttäjiin kohdistamaa kritiikkiä.

Valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäki ja apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske pitävät valitettavana, että poliisirikosten tutkinnanjohtajina toimiviin syyttäjiin kohdistetaan poliisiylijohtaja Mikko Paateron ja Helsingin poliisikomentaja Jukka Riikosen taholta jatkuvasti kritiikkiä tutkinnan kohteena olevien asioiden ollessa keskeneräisiä.

- Viimeksi Helsingin Sanomissa 26.9.2008 poliisiylijohtaja Mikko Paatero on väittänyt syyttäjiä kokemattomiksi hoitamaan poliisitutkinnan kaltaisia vaativia juttuja. Poliisirikosasioissa, joihin ilmeisesti viitataan, rikoksesta epäiltynä olevat poliisimiehet ovat kannelleet esitutkinnan toimittamisesta oikeuskanslerille, syyttäjät toteavat.

- Ylimmät syyttäjät eivät ole halunneet puuttua poliisijohtajien kritiikkiin julkisuudessa, koska he ovat johdonmukaisesti noudattaneet periaatetta, ettei keskeneräisissä tutkinnan kohteena olevissa asioissa käydä keskustelua julkisuudessa, vaan annetaan niin tutkinnalle kuin laillisuusvalvonnalle työrauha. Mahdollisten arviointien aika on virallisten ratkaisujen jälkeen, syyttäjät lausuvat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.