Mainos

Syyttäjäkin epävarma - alkaako Aarnio-oikeudenkäynti vielä marraskuussakaan?

Mahdollisten syytteiden nostaminen Aarnio-vyyhdissä uuteenkaan määräaikaan mennessä on vielä epävarmaa.

Syyttäjä sai tänään Helsingin käräjäoikeudelta syyteharkinnan valmistumiseen uuden takarajan, joka on nyt 22. lokakuuta.

"Mitään takeita sille, että tämä olisi tässä, ei ole."

Valtionsyyttäjä Jarmo Hirvosen mukaan näillä näkymin aika riittää.

– Mutta tälle tutkinnalle on ollut tyypillistä, että aina kun luulemme lähestyvämme loppua, jotain uutta tulee eteen. Mitään takeita sille, että tämä olisi tässä, ei ole,  Hirvonen sanoi käräjäoikeudessa istunnon jälkeen.

Uudet epäilyt työllistävät

Takarajan muuttamisen lisäksi syyttäjä toi tänään oikeuden käsiteltäväksi kaksi uutta Helsingin huumepoliisin hyllytettyyn päällikköön Jari Aarnioon liittyvää rikosepäilyä, joista oikeus päätti vangita Aarnion.

Syyttäjän mukaan uudet epäilyt asettavat aikataululle haasteita, koska niiden tutkinta on vasta alussa. Uusien epäilyjen keskeisin sisältö on se, että Aarnion epäillään yrittäneen lavastaa syyttömän henkilön syylliseksi.

– Jos tutkinnanjohtajan arviot siitä, kuinka kauan tämän uuden siivun tutkinnassa menee, pitävät, on mahdollista, että selviämme määräajassa, Hirvonen sanoi.

Aarnion tutkintavankeus venyy

Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi ei ollut oikeudessa vakuuttunut uuden takarajan pitävyydestä.

–  Onko todellakin niin, että asia saadaan eteenpäin silloin, kun luvataan? Riittääkö tämä tavattoman pitkä aika syyteharkintaan? Leppiniemi kysyi.

Aarnio on ollut nyt vajaat yhdeksän kuukautta tutkintavankeudessa. Lokakuun lopussa vankeusaikaa olisi kertynyt jo liki vuosi.

Riittääkö tämä tavattoman pitkä aika syyteharkintaan?

– Ihan varmasti jokainen ymmärtää, että näin pitkä vankeus ja eristys on haastavaa. Tämä on ollut (Aarniolle) psyykkisesti hankalaa, Leppiniemi kuvasi.

Jos uusi määräaika syytteiden nostoon pitää, oikeudenkäynti alkaisi marraskuussa. Aarnio on kiistänyt kaikki häneen kohdistuvat rikosepäilyt.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.