Mainos

Syyttäjä: Varkaat veivät entiseltä presidentiltä salkun, jossa oli 150 000 dollaria käteistä – ostivat Toyotan, Hondan ja sikoja

Kolme henkilöä on vastannut syytteisiin Zimbabwessa mittavasta käteisen rahan varastamisesta maan ex-diktaattorilta Robert Mugabelta. Varkaat saivat saaliksi salkullisen seteleitä Yhdysvaltain dollareina. Saaliin arvo oli noin 150 000 Yhdysvaltain dollaria. Rikoksen epäillään tapahtuneen joulukuussa.

Hallituksen omistama media raportoi, että vastaajien joukossa on Mugaben sukulainen Constantia Mugabe. Hänellä oli syytteen mukaan avaimet entisen presidentin maaseutukartanoon Zvimbassa pääkaupunki Hararen itäpuolella. Mugabe on saanut pitää Zvimban-talonsa syrjäyttämisensä jälkeen.

Kaksi muuta syytettyä työskenteli siivoojina presidentin asunnossa. Varkaiden epäillään käyttäneen rahat autoihin, asuntoihin ja kotieläimiin.

Autoja, sikoja ja nautoja

Syyttäjän mukaan toinen siivoojista osti asunnon ja Toyota Camryn yhteensä 20 000 dollarilla. Toinen siivoojan osti syytekirjelmän mukaan Honda-henkilöauton sekä sikoja ja nautakarjaa. Ostosten arvo ei tiedossa.

Tapauksessa syytetään myös neljättä henkilöä, mutta häntä ei ole toistaiseksi tavoitettu. Kolme oikeudessa vastannutta on vapautettu takuita vastaan.

Zimbabwea vuodesta 1980 joko presidentin tai pääministerin ominaisuudessa hallinnut Robert Mugabe syrjäytettiin sotilasvallankaappauksessa reilu vuosi sitten. Häntä syytettiin muun muassa mittavan omaisuuden haalimisesta ja ylellisestä elämäntyylistä samaan aikaan, kun maa kärsi kansantalouden romahduksesta, joka kuului maailman vakavimpiin.

Mugabe on syrjäyttämisensä jälkeen viettänyt paljon aikaa Singaporessa, jossa hän on saanut hoitoa paheneviin sairauksiinsa. On epäselvää, oliko hän paikalla Zvimban-asunnossa rikosten tapahtuessa.

Lähde: BBC

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja