Mainos

Syyttäjä vaatii vankeustuomiota edustuston paritusjutussa

Helsingin käräjäoikeus on saanut päätökseen Venäjän kaupallisen edustuston prostituutioepäilyjä koskevan käsittelynsä.

Syyttäjä vaatii parituksesta ja törkeästä parituksesta syytetylle venäläisnaiselle yli kahden vuoden ehdotonta vankeustuomiota. Paritusjutun kuusipäiväinen käsittely päättyi tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

Kihlakunnansyyttäjä Sirpa Väätäinen vaati, että syytetty 42-vuotias nainen on välittömästi vangittava. Oikeus ei suostunut vaatimukseen, mutta naisen matkustuskieltoa jatkettiin.

Naisen asianajaja Kari Tanskanen esitti päivän istunnossa laskelmia, joiden mukaan Venäjän kaupallisen edustuston asunnoissa majailleet ilotytöt maksoivat vuokratuloja vain 875 euroa. Tanskanen korosti loppulausunnossaan, että edustuston asunnoissa vuokrarahoja liikkui 50 000 euroa vuosina 2003-2004. Alle kaksi prosenttia asukkaista oli Tanskasen mukaan prostituoituja, ja asuntojen käyttöaste oli noin 50 prosenttia.

Syyttäjä puolestaan katsoo, että asunnot olivat täydessä käytössä ja niistä perittiin kovat vuokrat. Väätäisen mukaan syytetyn venäläisnaisen toiminta oli suunnitelmallista ja tietoista. Naiselta vaaditaan yli 170 000 euron korvauksia.

Päätös vasta juhannuksen jälkeen

Puolustusasianajaja Kari Tanskasen mukaan syytetty nainen on rehellisesti kertonut käräjillä kaiken tietämänsä. Nainen ei ollut tiennyt, että Suomeen saapuneet turistit työskentelivät ilotyttöinä. Taloudellista etua venäläisnainen ei saanut asuntojen välityksestä penniäkään.

Paritusoikeudenkäynnissä kuultiin koko joukko todistajia, jotka kertoivat ilotyttötoiminnasta. Parituksen epäillään tapahtuneen edustuston asunnoissa, joista suurin osa sijaitsee Punavuorenkadulla. Talon asukkaiden mukaan toiminta oli näkyvää ja kuuluvaa. Prostituutio oli hyvin koko talon tiedossa.

Syytetty nainen kertoi oikeudessa olleensa vain edustuston palkaton työharjoittelija, jolle oli luvattu työtä remontoitavasta hotellista. Syyttäjän mukaan naiselle mahdollisesti tehty työtarjous ei liity mitenkään käsiteltävään rikokseen.

- Ei ole mitään epäselvyyttä, mitä toimintaa asunnoissa on harjoitettu, Väätäinen korosti.

Edustuston paritusjutusta annetaan päätös kesäkuun 29. päivänä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.