Mainos

Syyttäjä vaatii samuraimiekalla surmanneelle elinkautista

Viisi ihmistä tunteutui heinäkuussa 43-vuotiaan miehen asuntoon Jyväskylän Kuokkalassa. Tämän jälkeen mies surmattiin raa'asti muun muassa samuraimiekalla lyömällä.

Syyttäjä vaatii jyväskyläläismiehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Jyväskylän käräjäoikeudessa tänään alkaneessa oikeudenkäynnissä on syytteessä kaikkiaan kuusi ihmistä.

Pääepäilty tunkeutui heinäkuussa neljän muun kanssa väkisin 43-vuotiaan miehen asuntoon Kuokkalassa. Tämän jälkeen mies surmattiin raa'asti muun muassa samuraimiekalla lyömällä.

Pääepäillylle, 31-vuotiaalle jyväskyläläismiehelle, vaaditaan elinkautista vankeusrangaistusta murhan lisäksi törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja tappeluun osallistumisesta. Epäilty pääsi maaliskuussa ehdonalaiseen vapauteen, jonka koeaika olisi päättynyt maaliskuussa 2010. Hän on ollut vangittuna kesästä saakka.

Mies on esitutkinnassa myöntänyt törkeän kotirauhan rikkomisen ja yhden miekalla lyömisen, mutta kiistänyt tapon.

Kolmelle muulle epäillylle vaaditaan taposta yli kahdeksan vuoden vankeusrangaistusta. Heistä yhtä syytetään uhrin lyömisestä nyrkein ja golfmailalla. Kahta muuta syytetään puolustuskyvyttömän uhrin lyömisestä ja potkimisesta. Kaikki kiistävät tapon.

Taposta syytetyistä kahdella on aiempaa rikostaustaa. Toinen heistä tuomittiin viimeksi viime vuoden lokakuussa yhdyskuntapalvelusrangaistukseen. Hän on ollut vangittuna kesästä saakka.

Lisäksi syyttäjä vaatii kahdelle törkeästä kotirauhan rikkomisesta yli kahdeksan kuukauden vankeusrangaistusta. Toinen heistä ei käynyt asunnossa, vaan kääntyi porraskäytävästä pois.

Oikeudenkäynnin arvioidaan kestävän torstaihin saakka. Epäillyistä kaksi on Hyvinkäältä ja neljä Jyväskylästä. Neljä heistä on miehiä ja kaksi naisia. Nuorin on 21-vuotias.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.