Mainos

Syyttäjä vaatii 16-vuotiaan lukiolaisen puukottaneelle yli 11 vuotta vankeutta

Kihlakunnansyyttäjä Anita Haapakoski vaatii Utsjoen koulupuukotuksesta syytetylle 11 vuoden 6 kuukauden vankeusrangaistusta taposta ja laittomasta uhkauksesta.

Koventamisperusteena on miehen aiempi rikollisuus ja piittaamattomuus laista. Puukotuksessa kuoli viime lokakuussa 16-vuotias saamelaislukiota käynyt poika.

Juttua käsitellään parhaillaan Lapin käräjäoikeudessa Utsjoella. Syytetty, 31-vuotias lukion aikuisopiskelija, aikoo asianajajansa mukaan tunnustaa teot. Mies pyytää myös mielentilatutkimusta. Syyttäjä ei vastusta pyyntöä.

Haastehakemuksen mukaan syytetty oli lähtenyt asunnoltaan puukolla varustautuneena saamelaislukiolle aikomuksenaan tappaa. Syytteen mukaan mielessä oli tappaa joko ensimmäinen tätä vastaantuleva miespuolinen henkilö tai 16-vuotias poika.

Haapakoski kuvailee STT:lle Utsjoen koulusurmaa dramaattiseksi. Saamelaislukion oppilaat olivat tekemässä ryhmätöitä, kun surma tapahtui. Syyttäjän mukaan uhriksi joutunut 16-vuotias poika ei voinut mitenkään varautua puukotukseen etukäteen eikä voinut puolustautua yllättävää hyökkäystä vastaan. Haastehakemuksen mukaan poika oli istunut ryhmätyöhuoneen nojatuolissa, kun lyönnit alkoivat. Paikalla oli myös kaksi tyttöä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.