Syyttäjä: Terrorismiepäiltyjen koneilla radikaalia sisältöä

Terrorismin rahoituksesta syytettyjen tietokoneiden sisältö kertoo syyttäjän mukaan epäiltyjen radikalisoitumisesta. 

Osa syytetyistä opiskeli Saudi-Arabiassa Medinan yliopistossa, minkä jälkeen he syyttäjän mukaan suhtautuivat myönteisesti Somaliassa toimivaan al-Shabaab-järjestöön.

Syytettyjen koneilta on löytynyt muun muassa videokuvaa järjestön koulutusleireiltä sekä radikaalia islamistista materiaalia muun muassa Yhdysvaltoja vastaan. Lisäksi mukana on ollut esimerkiksi joukkotuhonta-aseisiin liittyvää materiaalia.

Syyttäjän mukaan syytettyjen radikaali uskonnollisuus ilmenee myös telekuuntelumateriaalissa, jossa puhutaan muun muassa jihadista ja jossa toisen uskonnon edustajia haukutaan vääräuskoisiksi.

Yhden syytetyn avustajan mukaan on luonnollista, että ulkomailla asuvalla, Somaliasta lähtöisin olevalla henkilöllä on kotimaahansa liittyvää materiaalia tietokoneellaan.

- Silloin mukana on myös materiaalia, joka liittyy islamistiseen toimintaan. Varmasti somalialaiset haluavat katsoa, mitä al-Shabaab maassa tekee.

Syytetyt sanovat, etteivät he hyväksy uskonnon käyttämistä poliittisiin tarkoituksiin, vaan materiaalia on kerätty koneelle mielenkiinnon takia. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja