Mainos

Syyttäjä teinipojan pahoinpitelystä: Järjetön rikos

Espoon käräjäoikeudessa alettiin tänään käsitellä julmaa väkivallantekoa, jossa seitsemän aikuisen pahoinpitelyn kohteena oli 14-vuotias poika.

Päätekijöiksi epäiltyjä 26-vuotiasta miestä ja 23-vuotiasta naista syytetään törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta.

– En ole koko urallani nähnyt näin järjetöntä rikosta, kihlakunnansyyttäjä Markku Ahonen sanoi MTV:n uutisille Espoon käräjäoikeudessa.

Tapahtumat alkoivat Espoon Leppävaarassa Sello-kauppakeskuksen edustalla 6. lokakuuta. Helsinkiläispojalle tuli mitätön riita nyt vangittuina olevien miehen ja naisen kanssa.

Kaksikko soitti paikalle vielä neljä toveriaan, ja aikuiset sulloivat pojan autoon. Alkoi julma ja silmitön pahoinpitely, johon syyttäjän mukaan osallistui eri paikoissa vaihteleva määrä seitsikosta. Teinipoika oli vankina yön yli.

Häntä hakattiin, potkittiin ja lyötiin pesäpallomailalla. Pääepäilty mies myönsi oikeudessa polttaneensa uhrin niskaan palovamman tulikuumaksi kuumennetulla lusikalla. Uhria kuljetettiin auton tavarasäiliössä siten, että hänet oli sidottu ja kapuloitu.

Päihdehuuruiset tekijät

Pääepäilty mies on taparikollinen, joka kärsii päihdeongelmista.

– Olen ollut kolme vuotta humalassa, hän sanoi oikeudessa.

Mies on syyllistynyt myös useisiin rattijuopumuksiin, ja hänen veressään on ollut alkoholin lisäksi rauhoittavia bentsodiatsepiinilääkkeitä. Nainen sanoi olleensa tekohetkellä paitsi humalassa myös opioidiriippuvuuden korvaushoitoon tarkoitetun Subutex-lääkkeen vaikutuksen alaisena.

26-vuotias pääepäilty katuu puolustajansa mukaan tekoa tekoa.

– Päämieheni on luullut olevansa tekemisissä aikuisen kanssa, koska syytetty oli löytänyt uhrin lompakosta väärennetyn aikuisen henkilötodistuksen, totesi miestä puolustava varatuomari Matti Huunan-Seppälä.

– Uhri oli kuitenkin uhonnut ja soittanut suutaan päämiehelleni, Huunan-Seppälä sanoi.

Poliisi pääsi jäljille uhrin omaisuuden perusteella

Syyttäjä vaatii naiselle viiden ja miehelle kuuden vuoden vankeusrangaistuksia. Muille syytetyille vaaditaan tapahtumasarjaan liittyvistä eri rikoksista eripituisia ehdottomia ja ehdollisia rangaistuksia.

Pääsyytetty mies myöntää syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn mutta kiistää syyllistyneensä ryöstöön. Hän toimi puolustajansa mukaan ilman anastustarkoitusta, vaikka uhrin omaisuutta - muun muassa leijonakaulariipus - jäi hänen haltuunsa.

Nainen myöntää syyllistyneensä tavalliseen pahoinpitelyyn. Lähes kaikki kiistivät vakavimmat rikokset ja myönsivät syyllistyneensä vain lievempiin tekoihin kuin syyttäjä väittää.

Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille, kun pääepäilty mies otettiin kiinni aivan muusta rikoksesta epäiltynä. Hänen hallustaan löytyi rikosylikomisario Jukka Kasken mukaan uhrin omaisuutta.

(18.12)

(18.12)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.