Mainos

Syyttäjä selvittää poliisin aseenkäytön

Jos tapaus menee tutkintaan, sitä tutkii puolueettomuuden takia toisen paikkakunnan poliisi.

Poliisin aseenkäyttö Helsingin Heikinlaakson piiritystapauksessa ei ole ainakaan toistaiseksi johtanut esitutkintaan. Poliisin on aina tehtävä määräajassa selvitys tapauksista, joissa se on käyttänyt virka-asetta.

Tutkinnanjohtajana tapauksissa on syyttäjä. Rikosylikomisario Kari Tolvanen sanoo, että Helsingin ampumavälikohtauksen takia poliisi on saman tien ollut yhteydessä päivystävään syyttäjään.

- Tilanne on se, ettei hän ole löytänyt mitään sellaista poliisia vastaan, että esitutkintaa pitäisi käynnistää. Hän on ilmoittanut, että ainakaan tässä vaiheessa ei esitutkintaa aloiteta.

Päivystävä syyttäjä ei ole Helsingistä, ja sen vuoksi paikallinen syyttäjä tekee lopulliset ratkaisut poliisin aseenkäytöstä.

Jos tapaus menee tutkintaan, sitä tutkii puolueettomuuden takia toisen paikkakunnan poliisi.

Poliisin piirittämää miestä epäillään muun muassa murhan yrityksestä. Hän osui yhtä poliisia aseella silmäkulmaan.

Tuore piiritys harvinaisen laaja

Poliisi pitää tänään aamutuimaan sattunutta piiritystä erikoislaatuisen laajana. Kotihälytykset johtavat vain harvoin pääkaupunkiseudulla piiritystilanteeseen.

Tolvanen sanoo, että esimerkiksi Helsingissä poliisi joutuu muutamia kertoja vuodessa tilanteisiin, joissa joudutaan eristämään alue ja käymään neuvotteluja.

- Ei ole kovin paljon Helsingissä näin laajoja tilanteita, mutta totta kai kotihälytyksillä tulee aina silloin tällöin vastaan tämänkin tyyppisiä. Onneksi se on suhteellisen harvinaista.

Piiritystilanteita sattuu kuitenkin koko Suomen mittakaavassa tasaisin väliajoin. Edellisen kerran poliisi loukkaantui tammikuun alun välikohtauksessa Karstulassa Keski-Suomessa. Nuori mies ampui paikallisella grillillä haulikolla kahta poliisia, jotka joutuivat sairaalaan. Poliisi piiritti omakotitaloa, josta ampujaa ei löytynyt. Tämä saapui itse myöhemmin poliisiasemalle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.