Mainos

Syyttäjä: Riihimäen jengisurman motiivina oli kosto

Riihimäen jengisurman motiivina on ollut syyttäjän mielestä Bandidosin halu kostaa ja näyttää voimaa. Syyttäjä katsoo, että Hyvinkään Bandidosin jäsenet menivät ABC-huoltamolle huhtikuussa tappamistarkoituksessa.

Ammuskelusta luettiin syytteet murhasta ja murhan yrityksestä kahdeksalle miehelle, jotka kiistävät syyllisyytensä. Riihimäen käräjäoikeus pui juttua Vantaan vankilassa.

Oikeudessa kuullun mukaan moottoripyöräjengiläiset sopivat huoltamon pysäköintialueelle tapaamisen riihimäkeläisen "tatuointijengin" johtajan ja ryhmittymän toisen jäsenen kanssa. Tapaaminen liittyi Bandidosin kerhotilojen vahingoittamiseen ja muihin erimielisyyksiin. Syyttäjän mukaan Bandidos valmistautui kohtaamiseen asein ja luotiliivein.

Tapaaminen huoltamon pihalla jäi lyhyeksi. Osapuolet ehtivät nousta autoista ja vaihtaa muutaman sanan, ennen kuin luodit alkoivat viuhua. Asetta käytti kaksi Bandidos-miestä.

Ammuskelussa sai surmansa 28-vuotias mies, jonka riihimäkeläisen kerhon johtaja oli ottanut mukaansa tapaamiseen. Johtaja itse ehti juosta karkuun ja selvisi luodin raapaisulla.

Omaisuutta ripoteltiin pitkin Suomea

Syyttäjän mukaan vakavammin haavoittunut raahattiin välikohtauksen jälkeen autoon ja kuljetettiin sairaalan ja hautausmaan lähettyville Hämeenlinnaan, josta mies löytyi myöhemmin kuolleena.

Tämän jälkeen osa Bandidos-miehistä jatkoi matkaansa kohti pohjoista. Ajelun aikana epäillyt hävittivät syyttäjän mukaan käyttämäänsä omaisuutta. Esimerkiksi vaatteita löytyi myöhemmin Pyhäjärven Jokikylästä, ja toinen ammuskelussa käytetyistä aseista kaivettiin esiin muutama päivä sitten Padasjoen liepeiltä Hokajärvestä.

Surma-ase on yhä kateissa. Kuljetuksessa käytetty auto poltettiin hiekkakuopilla Vihannissa.

Uhria alavartaloon ampunut mies myönsi oikeudessa käyttäneensä asetta, mutta hänen mukaansa kyse oli hätävarjelutilanteesta. Syytetty on kertonut esitutkinnassa, että uhri oli yrittänyt tavoitella ensin asetta. Toinen mies taas sanoi ampuneensa huoltamolla laukauksia pelottelu-, ei osumistarkoituksessa. Uhrin väitettyä asetta ei ole löydetty tekopaikalta eikä muualta.

Syytetyistä seitsemän on hyvinkääläisen Bandidos probationary -kerhon jäseniä ja yksi lähipiiriläinen. Syyttäjä vaatii, että rangaistusten koventamisperusteena on otettava huomioon, että teot on tehty rikollisjärjestön jäseninä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.