Mainos

Syyttäjä: Milosevicin ruumis valmis noudettavaksi

Asianajajan mukaan Milosevic haudataan Serbian pääkaupunkiin Belgradiin. Serbia on aiemmin ilmoittanut, ettei se aio järjestää entiselle presidentille valtiollisia hautajaisia.

Haagin sotarikostuomioistuimen mukaan Slobodan Milosevicin ruumis on nyt valmis perheen noudettavaksi.

- Syyttäjäviranomaiset ovat päättäneet luovuttaa Milosevicin ruumiin, syyttäjän lausunnossa sanotaan.

Ruumis on edelleen Hollannin oikeusinstituutissa, jossa ruumiinavaus tehtiin. Aiemmin tänään YK:n tuomioistuin sanoi, että Milosevicin perhe tulisi hakemaan ruumiin. Milosevicin asianajaja Zdenko Tomanovic puolestaan kertoi, että Milosevicin poika Marko Milosevic hakisi isänsä ruumiin Haagista.

Tomanovicin mukaan Milosevicin perhe toivoo, että entinen presidentti haudattaisiin Belgradiin. Tomanovic kertoi pyytäneensä siihen lupaa Serbian hallitukselta. Hän sanoi myös ehdottaneensa Milosevicin vaimon Mira Markovicin etsintäkuulutuksen kumoamista, jotta tämä pääsisi osallistumaan miehensä hautajaisiin.

Myöhään eilen YK:n sotarikostuomioistuin vahvisti Jugoslavian entisen presidentin kuolleen sydänkohtaukseen.

Viranomaiset eivät kertoneet tarkemmin sydänkohtauksen syistä, joista on esitetty monenlaisia arvailuja. Kuolinsyy selvisi ruumiinavauksessa, mutta tutkimukset taustatekijöistä jatkuvat.

Milosevic kuoli toissapäivänä Haagin tuomioistuimen vankilassa. Samalla keskeytyi oikeudenkäynti, jossa häntä syytettiin muun muassa rikoksista ihmisyyttä vastaan ja sotarikoksista Jugoslavian hajoamissotien aikana.

Milosevicin hautapaikasta ei ole tehty päätöstä, ja perheenjäsenet ovat erimielisiä asiasta. Serbia on ilmoittanut, ettei Milosevicille järjestetä valtiollisia hautajaisia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(12.3.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.