Mainos

Syyttäjä: Mies vainosi ja pahoinpiteli ex-puolisoaan – yritti ajaa naisen päälle autolla ja tukahduttaa tyynyllä

Miestä syytetään Pohjois-Savon käräjäoikeudessa ex-puolisonsa vainoamisesta ja useista pahoinpitelyistä. Mies yritti syyttäjän mukaan myös ajaa naisen päälle autolla tämän pyöräillessä kevyen liikenteen väylällä. Kaikki epäillyt rikokset tapahtuivat Kuopiossa.

Miehelle luettiin tänään syytteet neljästä pahoinpitelystä, vainoamisesta, törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Törkeän pahoinpitelyn yritys ja törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen liittyvät heinäkuussa tapahtuneeseen yliajoyritykseen. Mies yritti syyttäjän mukaan ajaa autolla pyörällä liikkuneen ex-puolisonsa päälle kevyen liikenteen väylällä. Haastehakemuksen mukaan nainen onnistui väistämään autoa, mutta hän törmäsi väistäessään liikennemerkkiin.

Mies on myöntänyt ajaneensa tapahtuma-aikaan autolla kevyen liikenteen väylällä, mutta hän kiistää yrittäneensä yliajoa. Hän sanoo ajaneensa puolisonsa rinnalle saadakseen tämän pysähtymään.

Piti kirjaa liikkeistä ja menoista – lähetti 214 tekstiviestiä

Syyttäjän mukaan pahoinpitelyt tapahtuivat vuosina 2014-17. Haastehakemuksen mukaan mies oli eri tapauksissa lyönyt, potkinut, kuristanut ja yrittänyt tukahduttaa naisen tyynyllä.

Mies on myöntänyt osan pahoinpitelyistä, mutta hän on kiistänyt syyllisyytensä osaan.

Pahoinpitelyjen lisäksi mies oli syyttäjän mukaan uhkaillut ja pyrkinyt kontrolloimaan naista pitkin viime kevättä. Uhkailuun kuului muun muassa neljä puhelua, joissa mies uhkasi syytteen mukaan tappaa naisen.

Miehen tietokoneelta löytyneet tiedostot todistavat syyttäjän mukaan tämän tarkkailleen naisen liikkeitä ja pitäneen kirjaa tämän menoista.

Todistusaineistona on myös 214 tekstiviestiä, jotka mies lähetti helmi-heinäkuun aikana naisen puhelimeen. Heinäkuussa mies soitti naisen puhelimeen yliajoyritystä edeltävän vuorokauden aikana 91 kertaa. Syyttäjän mukaan miehen toiminta on aiheuttanut naiselle pelkoa ja ahdistusta.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään kahden vuoden vankeusrangaistusta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.