Syyttäjä lopetti esitutkinnan pesäpalloilija Joni Rytköstä koskevien kuvien levittämisestä

Syyttäjä on lopettanut pesäpalloilija Joni Rytköseen liittyvän esitutkinnan, jossa alaikäistä tyttöä epäiltiin arkaluonteisen aineiston levittämisestä.

Syyttäjän tekemän esitutkinnan rajoittamispäätöksen mukaan alaikäistä epäiltiin nuorena henkilönä tehdystä yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä ja seksuaalisen kuvan luvattomasta levittämisestä. Näyttöä rikoksista ei syyttäjän mukaan ilmennyt.

Seksuaalirikostutkinta, jossa Rytkönen on epäiltynä, jatkuu yhä. Rikosnimikkeenä on lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Rytkönen on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Rytkönen sai tammikuussa Urheilun eettiseltä kurinpitolautakunnalta viiden kuukauden mittaisen pelikiellon. Kurinpitolautakunnan tiedotteen mukaan Rytkönen häiritsi kahta alaikäistä tyttöä lähettämällä heille seksuaalissävytteisiä viestejä sosiaalisessa mediassa. Toiselle heistä hän lähetti seksuaalisia kuvia omasta sukupuolielimestään, masturbointivideon ja pornovideon.

Tiedotteen mukaan teot ovat tapahtuneet vuoden 2022 marraskuun ja vuoden 2023 huhtikuun välisenä aikana. Kurinpitolautakunnan totesi, että Rytkösen teot loukkasivat asianomistajien seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

Rytkönen on ilmoittanut valittavansa pelikiellosta.

Lue myös:

    Uusimmat