Mainos

Syyttäjä: Kyrö Nelosen doping-lähde

Valtionsyyttäjä Jarmo Rautakoski vahvistaa, että hiihdon entinen päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö on paljastunut yhdeksi Nelosen esittämien doping-uutisten tietolähteistä.

Valtakunnansyyttäjänvirasto kiinnostui uutisten taustoista jokunen viikko sitten. Syynä tähän on väitteiden mahdollinen vaikutus vuosikymmenen takaiseen dopingoikeudenkäyntiin, joka poiki Suomen Tietotoimiston silloiselle päätoimittajalle ja toimittajalle tuomion.

- Sain tietää, että yksi lähde on Kyrö, ja tänään Kyröä on kuultu Jyväskylässä, Rautakoski kertoi STT:lle illalla.

Myös Kyrö itse vahvisti MTV3:lle olleensa Valtakunnansyyttäjänviraston kuultavana.

Aika näyttää, löytääkö virasto aineksia hakea STT:n dopingtuomion purkua korkeimmasta oikeudesta. Suomen Tietotoimisto ei toistaiseksi ryhdy mihinkään toimiin tuoreiden dopingkäänteiden takia. Päätoimittaja Mika Pettersson sanoo STT:n odottavan Valtakunnansyyttäjänviraston ratkaisuja asiassa.

Nelonen ei paljasta lähdettään

Nelosen vastaava päätoimittaja Eero Hyvönen ei ota kantaa tietoihin, joiden mukaan Kyrö olisi Nelosen tietolähde.

- En edelleenkään vahvista lähteemme henkilöllisyyttä. En ota siihen kantaa millään tavalla, mutta meidänkin tietojemme mukaan Valtakunnansyyttäjänvirasto on tänään kuullut Kari-Pekka Kyröä, Hyvönen totesi.

Hyvösen mukaan Nelosella ei ole aikeita tuoda lähdettään julki ainakaan lähiaikoina.

- Me olemme tehneet sellaisen sopimuksen, että vasta mahdollisesti esitutkinnassa tai oikeudenkäynnissä saadaan paljastaa nimi. Nämä ehdot eivät vielä täyty, Hyvönen totesi.

Lisää doping-väitteitä

Nelosen mukaan Suomen joukkueen mieshiihtäjä alensi verensä hemoglobiiniarvoa verenluovutuksella kilpailua edeltävänä iltana maastohiihdon MM-kisoissa Trondheimissa vuonna 1997. Miehillä hemoglobiiniraja oli tuolloin 185.

Nelosen mukaan kyseessä on tiettävästi ainoa kerta, kun maajoukkueessa on jouduttu turvautumaan verenluovutukseen hemoglobiiniarvon alittamiseksi.

Silloinen lajipäällikkö, nykyinen Hiihtoliiton toimitusjohtaja Jari Piirainen kiisti Nelosen haastattelussa tienneensä korkeista hemoglobiiniarvoista ja niiden syistä. Piiraisen mukaan plasmalaajentajia hankittiin vain suorituksen jälkeistä palautumista ja nesteytystä varten.

(MTV3-STT)

Lue lisää urheilusivuilta

Lue myös:

(30.4.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.