Mainos

Syyttäjä: Kuopion ammuskelu kylmäveristä ja päättäväistä

Kuopion käräjäoikeudessa on luettu raskaat syytteet viime toukokuisesta toriammuskelusta, jossa yksi ihminen sai surmansa ja kaksi haavoittui.

52-vuotias kuopiolaismies on syytteessä murhasta, kahdesta murhan yrityksestä, vaaran aiheuttamisista, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä törkeästä rattijuopumuksesta.

Syyttäjän mukaan Kuopion torille alkuillasta haulikon ja pienoispistoolin kanssa ilmaantunut mies tappoi vuonna 82-vuotiaan naisen ampumalla häntä pistoolilla useita kertoja.

- Hän on osoittanut teoillaan päättäväisyyttä ja kylmäverisyyttä ja koska kohteena on ollut vanhus, tappo on tehty erityisen raa’alla ja julmalla tavalla, kihlakunnansyyttäjä Veli-Matti Heiskanen perustelee murhasyytettä.

Syytetty mies yritti syyttäjän mukaan tappaa samalla aseella naisen avopuolison. Avopuoliso haavoittui, kun kaksi pienoispistoolin laukausta osui häntä alavartaloon. Miehen ammuskelun kohteeksi joutui myös venäläinen turisti, jota kohti mies ampui kaksi kertaa 12 kaliiberin haulikolla.

Syyttäjän mukaan teoista aiheutui vakavaa yleistä vaaraa, koska toripöydillä ja niiden läheisyydessä on ollut useita kymmeniä ihmisiä. Erityisen vaaran kohteena syyttäjä katsoo olleen kolmen naisen, jotka istuivat venäläisturistin vieressä.

Poliisi sai torilta paenneen miehen kiinni lyhyen takaa-ajon jälkeen. Sitä ennen mies ajoi autollaan pitkin vilkkaita pyöräteitä ja jalkakäytäviä 50 kilometrin tuntinopeudella ja törmäsi matkan aikana kahteen pysähtyneenä olevaan henkilöautoon. Toisen auton kuljettajalle aiheutui törmäyksestä kaularangan retkahdusvamma. Mies puhalsi poliisin alkometriin 1,69 promillen lukemat.

Oikeudenkäynti alkoi Kuopion käräjäoikeudessa tänään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.