Mainos

Syyttäjä kiittää toimittajia huijausten paljastamisesta

Kihlakunnansyyttäjä Jaakko Tapala antaa kiitosta medialle siitä, että erilaisia huijausjuttuja saadaan paljastettua ja oikeuden eteen.

Tapala on syyttäjänä keräyshuijausjutussa, josta annettiin tänään kova tuomio. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Jari Arvi Antero Lepän kahden vuoden ja seitsemän kuukauden ehdottomaan vankeuteen muun muassa törkeästä petoksesta.

- Tämäkin juttu sai alkunsa yksinomaan siitä, että toimittajat tutkivat hanakasti miehen tekemisiä. Itse asiassa minulla on pöydällä muutamia muitakin samanlaisia juttuja.

Tapala muistuttaa, että viranomaisilla ei ole mahdollisuutta tutkia kaikkia rikoksia. Rikosmaailma monimutkaistuu ja uusia ilmiöitä nousee esiin.

- Toimittajan on paljon helpompi havaita niitä, koska kansalaiset ottavat ensimmäisenä toimittajiin yhteyttä.

"Viranomaisten kannattaa hyödyntää toimittajia"

Suhtautuminen toimittajiin vaihtelee viranomaisten kesken.

- Meidän pitää vain hyväksyä se, että toimittajat ovat tärkeässä roolissa rikosvastuun toteuttamisessa. Viranomaisten olisi syytä suhtautua myönteisesti ja hyödyntää toimittajia myös omassa työssään.

Toimittajille Tapalalla on selkeä neuvo:

- Tutkikaa vain niitä uusia ilmiöitä aina, kun jotain epäilyttävää ilmenee. Viranomaisten suuntaan kannattaa olla sinnikäs, jotta juttuja saadaan tutkintaan.

MTV:n uutiset kertoi Make a Wish toive ry:n hämärästä varainhankinnasta ensimmäisen kerran jo vuonna 2002. Lisäksi 45 minuuttia -ohjelma on seurannut Jari Lepän hyväntekeväisyysbisneksiä useissa eri raporteissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.