Mainos

Syyttäjä: Joukko pakotti 18-vuotiaan myymään seksiä

Kotkan käräjäoikeudessa luettiin syytteet poikkeuksellisesta rikossarjasta. Syytteiden mukaan kolmen miehen ja kahden naisen joukko piti kesäkuussa 18-vuotiasta naista vankinaan Kotkassa ja pakotti tämän myymään seksiä. Naista myös pahoinpideltiin lukuisilla tavoilla.

Viiden hengen joukkiota syytetään törkeästä ihmiskaupasta ja petoksista. Teot ajoittuvat viime kesäkuulle.

Syytteen mukaan vastaajat olivat ottaneet 18-vuotiaan valtaansa pakottamalla tämän maksamaan heille tekaistua 6000 euron velkaa. Syytetyt olivat käyttäneet hyväkseen naisen nuorta ikää ja turvatonta tilaa sekä uhkauksia, väkivaltaa ja vapauden riistämistä. 18-vuotias ei uskaltanut olla noudattamatta vaatimuksia.

Vastaajat olivat uhanneet naista sanomalla, että hänet "etsitään käsiin", mikä tämä pakenee.

Vapaus riistettiin

Syytteessä kerrotaan, että 18-vuotiaan vapaus oli riistetty kahdesti. Ensin naista oli pidetty kolme päivää erässä asunnossa touko-kesäkuun vaihteessa ja sitten uudestaan viikon verran kesäkuun puolivälissä. Jälkimmäisellä kerralla nainen oli sidottu ilmastointiteipillä erään talon kellariin. Naisen naapuri oli vapauttanut tämän, mutta joukko oli hakenut hänet takaisin.

Naista oli uhattu kirveellä ja varpaiden katkaisemisella. Myös puukkoa oli pidetty naisen kurkulla.

18-vuotiaaseen oli kohdistettu erilaista väkivaltaa. Hän oli potkittu rautakärkisillä maihinnousukengillä, ammuttu useasti ilmakiväärillä, lyöty sähköjohdolla ja vyöllä sekä piiskattu kissantalutushihnalla. Naista hakattiin päähän nyrkillä tai avokämmenellä useita kertoja.

Seksin myymistä

Syytteen mukaan joukko oli pakottanut naisen myös hankkimaan rahaa, mm. pikavipeillä, jotka olivat päätyneet syytetyille. Naisen nimissä oli tilattu myös matkapuhelin, kannettava tietokone, kamera ja imuri.

Kesäkuun puolivälissä syytetyt olivat pakottaneet 18-vuotiaan myymään seksuaalipalveluja, koska nainen ei ollut kyennyt hankkimaan vastaajille muilla keinoin riittävästi rahaa.

Seksinostajat olivat löytyneet tekstitelevision seuranhakuilmoituksilla. Syytteen mukaan nainen oli pakotettu myymään seksipalveluja noin viidelle eri henkilölle. Rahat päätyivät syytetyille.

21. kesäkuuta 18-vuotias onnistui pakenemaan ollessaan matkalla tapaamaan seksipalveluiden ostajaa

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.