Mainos

Syyttäjä: Itku oli aitoa, mutta ei vaikuta rangaistukseen

Kidnappauksesta syytetty Juha Turunen itki tänään oikeudenkäynnissä ja anoi armoa loppupuheenvuorossaan.

- Minä olen syyllinen. Se mitä olen tehnyt on ehdottomasti väärin, Turunen sanoi ja puhkesi itkuun.

Turunen kertoi menettäneensä kaiken elämässään ja anoi armoa.

Myös syyttäjä vakuuttui, että Turusen tunteenpurkaus oli aito. Hänen mukaansa itku ei kuitenkaan vähennä mahdollisen rangaistuksen pituutta.

- Varmasti oli aito, en epäile, etteikö hän katuisi tekoaan, sanoi syyttäjä Ari-Pekka Koivisto.

- En usko että sillä on vaikutusta rangaistuksen puolella. Syytetylle sillä voi olla iso merkitys. Kuten hän toi esille, ei hänellä ole paluuta entiseen elämäänsä millään tavalla. Tämä voi olla uuden tien alku, sanoi Koivisto.

"Raaempiakin tapauksia on ollut"

Syyttäjän ja puolustuksen käsitys oikeudenmukaisesta rangaistuksesta vaihtelee rajusti: syyttäjä vaatii enimmillään 11 vuotta, päämiehen avustaja pitää alle kuuden vuoden vankeusrangaistusta kohtuullisena.

Oikeudenkäynnissä Turusen avustaja Jussi-Pekka Kaasalainen sanoi, että vastaavista teoista on tullut viime aikoina muutama vuosi vankeutta.

- Kun katsoo viimeaikaista oikeuskäytäntöä, niin kuusikin vuotta on liikaa tästä. Oikeudessa on ollut kaksi vastaavaa panttivankitapausta, joista on annettu tuomioina kolme ja neljä vuotta vankeutta. Niissä on käytetty raaempaa väkivaltaa, kuin tässä tapauksessa, perusteli Kaasalainen.

- Se mitä hän on tehnyt, onhan tämä hirvittävä teko. Mutta häntä ei ole koskaan tuomittu mistään rikoksesta. Tämmöiseen tapahtumaan hänen elämässään ovat vaikuttaneet monet asiat, muun muassa taloudelliset ongelmat ovat olleet liikkeelle paneva voima, sanoi Kaasalainen.

Helsingin käräjäoikeus on jatkanut sieppausjutun käsittelyä tänään. Turunen sieppasi Herlinien teollisuussukuun kuuluvan naisen viime toukokuussa ja piti tätä vankina yli kahden viikon ajan.

26-vuotias nainen pääsi vapaaksi vasta, kun vanhemmat maksoivat kahdeksan miljoonan euron lunnaat.

Turunen on myöntänyt sieppaukseen liittyvistä syytteistä vain panttivangin ottamisen.

Lue myös:

Lue kaikki oikeudenkäynnistä tästä:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.