Mainos

Syyttäjä: Insuliinisurmasta epäilty mielentilatutkimukseen

Kuva: MTV3/Johanna Sainio

Syyttäjä vaatii mielentilatutkimusta insuliinimyrkytyksistä epäillylle nokialaishoitajalle sekä hänen vangitsemisensa jatkamista.

Laajassa insuliinisurmajutussa kuultiin iltapäivällä loppulausunnot. Syyttäjän loppulausunnon aloitti kihlakunnansyyttäjä Jaana Lammi, joka käsitteli sukulaislapsen murhan yritystä kesämökillä Kurussa 28.7.2007. Syyttäjän mukaan 27-vuotias sairaanhoitaja pisti 8 kuukauden ikäiseen vauvaan vaarallisen määrän insuliinia tämän nukkuessa päiväunia saunamökin tupahuoneessa.

- Epäilty tiesi vauvan päivärutiinit, ja hänen musta kangaslaukkunsa oli lauantaina tekopaikan eli saunamökin terassilla. Hän ei saunonut muiden naisten kanssa, vaan syy viedä laukku terassille oli joku muu, Lammi aloitti.

- Laukusta löytyi jäämiä lääkkeistä, jotka liittyvät Ylisen tapauksiin.

- Hän oli etsinyt kolme päivää ennemmin tietoa internetistä käyttäen hakusanoina insuliinimerkkejä, syyttäjä Lammi sanoi.

Murhan yrityksestä syytetty sairaanhoitaja on kiistänyt syyllistyytensä. Hänellä on eri näkemykset muun muassa liikkeistään kesämökillä.

Sairaalahenkilökuntaan kuuluva teki rikosilmoituksen Nokian poliisille, kun selvisi, että vauvan hengenvaarallinen tila johtui kehon ulkopuolisesti pistettävästä lääkkeellisestä insuliinista.

"Vaihtoehtoja syylliseksi ei ole"

Syyttäjä Jaana Lammin mukaan murhan yrityksen motiivina voidaan pitää vihamielisyyttä sukulaisperhettä kohtaan.

- Hän on valehdellut potilasasioista vauvan äidille aiemmin, kun tämän on ollut sairaalassa. Ja neuvonut häntä ohjeiden vastaisesti liikkumaan, kun tämä on ollut todellisessa vaarassa.

Syyttäjän mukaan sairaanhoitaja oli myös kateellinen saunamökistä. Hän oli todistajien mukaan toistanut, että "meidän mökki on vallattu" ja nukkui itse tekoviikonloppuna mielenosoituksellisesti veneessä.

Syyttäjän mukaan kukaan muu mökillä olleista ei ole voinut syyllistyä vauvan murhan yritykseen. Syyttäjän mukaan kukaan paikalla olleista ei sairastunut pistettävällä insuliinilla hoidettavaa diabetesta.

- Vastaajalle on ollut kyky ja taito käsitellä insuliinia ja myöskin motiivi teoilleen, valtionsyyttäjä Anu Mantila summasi.

Syyttäjät esittivät oikeudelle myös asioita epäillyn välinpitämättömästä luonteesta ja tämän rikostaustasta. Mantila korosti, että Kurujen ja Ylisen tapauksia on tarkasteltava kokonaisuutena.

Mantila jatkoi loppulausuntoa Ylisen kuntoutuskeskuksen tapahtumien osalta.

Sairaanhoitajaa syytetään sukulaislapsen murhan yrityksen lisäksi kehitysvammaisen murhasta seka kahdesta törkeästä pahoinpitelystä Ylisen kuntoutuskeskuksessa Ylöjärvellä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.