Mainos

Syyttäjä: Hoitajalla epänormaali kiinnostus lääkkeisiin

Potilaidensa myrkyttämisestä syytetyn perushoitajan hallusta löytyi paljon lääkkeitä. Hänelle itselleenkin niitä oli määrätty vuosien aikana tuhansia kappaleita.

Haastehakemuksen mukaan viimeisin lääketakavarikko tehtiin kesäkuussa, kun nainen siirrettiin Helsingin poliisivankilasta Vantaan vankilaan. 59-vuotiaalta perushoitajalta löydettiin tulotarkastuksessa muun muassa kymmeniä rauhoittavia lääketabletteja.

Nainen oli ollut poliisivankilassa maaliskuusta lähtien. Hänen avustajansa, asianajaja Heikki Lampela sanoo, että nainen oli ottanut lääkkeet mukaansa kotoaan ja piilotteli niitä jostain syystä.

Kotietsinnöissä naiselta takavarikoitiin viime ja toissa vuonna useita satoja tabletteja, joista suurin osa oli erivahvuisia rauhoittavia lääkkeitä.

Lampelan mukaan naiselle oli määrätty vuosikausien aikana isoja määriä lääkkeitä. Pelkästään poliisivankilassa vietettyjen kolmen kuukauden aikana lääkäri määräsi naiselle lähes 900 lääketablettia, asianajaja sanoo.

Haastehakemuksen mukaan hoitajalla saattoi olla epänormaali kiinnostus lääkkeisiin, koska hän toistuvasti piti niitä perusteettomasti hallussaan. Aiheesta aiotaan todistella jutun pääkäsittelyssä.

(MTV3 - STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja