Mainos

Syyttäjä harkitsee Kauhajoki-päätöksestä valittamista

Syyttäjä kertoo vasta ensi viikolla, aikooko hän valittaa kauhajokelaispoliisin syytteiden hylkäämisestä hovioikeuteen.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus antoi tänään päätöksensä, jonka mukaan Kauhajoen poliisin komisarion kohdistetut syytteet Matti Saaren aseluvasta hylättiin. Syyttäjä oli vaatinut komisariolle sakkorangaistusta tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Käräjäoikeuden tuomio ei ollut yksimielinen, vaan yksi kolmesta tuomarista jätti eriävän mielipiteensä. Syytettä ajanut Pirkanmaan syyttäjäviraston johtava kihlakunnansyyttäjä Jouko Nurminen pitää seikkaa merkittävänä.

- Se kertoo siitä, että tässä on käsillä aika hankala juridinen tulkintakysymys, jossa voidaan päätyä täysin vastakkaisiinkin ratkaisuihin riippuen asioiden painotuksesta.

Syyttäjä katsookin, että käräjäoikeuden enemmistö keskittyi oikeudenkäynnissä pitkälti kouluammuskelun ennalta-arvattavuuden pohdintaan.

- Kouluammunnan tapahtuminen nousi käräjäoikeuden enemmistön päätöksessä voimakkaaksi tekijäksi asian punninnassa. Kuitenkin paljon vähäisempikin väärinkäyttö olisi voinut olla aseen pois oton syy. Jo pelkästään netissä heiluminen aseen kanssa voisi olla poisoton peruste. Se saattoi nyt jäädä hieman varjoon, kun asianomistajapuoli ajoi niin voimakkaasti kuolemantuottamussyytettä, Nurminen arvelee.

Uhrien omaiset ovat jo ilmoittaneet asian viemisestä hovioikeuteen.

Lue myös:

(MTV3)

KATSO KIHLAKUNNANSYYTTÄJÄ JOUKO NURMISEN HAASTATTELU

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.