Mainos

Syyttäjä hakee valituslupaa ympärileikkausjutussa

Turun hovioikeus katsoi tuoreessa ratkaisussaan, ettei muslimiäiti syyllistynyt pahoinpitelyyn järjestäessään pojalleen ympärileikkauksen. Syyttäjä haluaa selvittää päätöksen pätevyyden.

Poikansa ympärileikkauttaneen äidin pahoinpitelysyyte saattaa edetä korkeimman oikeuden ratkaistavaksi. Tampereen johtava kihlakunnansyyttäjä Jouko Nurminen aikoo hakea asiassa korkeimmalta oikeudelta valituslupaa.

Turun hovioikeus katsoi tuoreessa ratkaisussaan, ettei muslimiäiti syyllistynyt pahoinpitelyyn järjestäessään pojalleen ympärileikkauksen. Tampereen käräjäoikeus taas katsoi viime heinäkuussa, että teko täytti pahoinpitelyn tunnusmerkit mutta äiti jätettiin tuomitsematta.

- Kun tässä on kaksi näin selkeästi ristiriitaista oikeusistuimen ratkaisua ja kun on kysymys tällaisesta periaatteellisesta laajempaakin merkitystä omaavasta asiasta, niin kyllä minun pitää siinä valituslupaa hakea, sanoi Nurminen.

Suomen laissa ei ole tätä nykyä erillisiä säännöksiä uskonnollisten ja kulttuuristen perinteiden vuoksi tehtävistä poikien ympärileikkauksista. Lakiesitys asiasta on ollut valmisteilla sosiaali- ja terveysministeriössä jo tovin.

- Jos halutaan, että tilanne on selkeä ja että ympärileikkauksia saadaan Suomessa pojille epäilyksettä tehdä, niin kyllä tällainen lainsäädäntö pitäisi minun mielestäni ehdottomasti säätää, jossa se nimenomaan sallittaisiin, Nurminen toteaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.