Mainos

Syyttäjä: Directalle vähintään viiden miljoonan lasku

Helsingin käräjäoikeudessa on alkanut hakupalveluyhtiö Directan syytteiden käsittely valmisteluistunnossa.

Törkeän petossyytteen keskiössä on pienyrittäjille puhelimitse markkinoitu palvelu, jossa on syyttäjän mukaan annettu virheellistä ja harhaanjohtavaa tietoa erehdyttäen asiakkaita palvelun laadusta ja toimintatavasta.

Syyttäjän mukaan yhtiön neljä johtohenkilöä ja yksi entinen työntekijä sai erehdytystä hyväksikäyttämällä asiakasyritykset tekemään Directan kanssa asiakasyritykselle vahingollisen suullisen sopimuksen.

Syytteen mukaan erehdyttäminen on toteutettu erittäin suunnitelmallisesti, toimivan palvelukonseptin yhteydessä ja sillä on tavoiteltu huomattavaa taloudellista hyötyä.

Directaan kohdistuva rikoshyötyvaatimus on vähintään lähes viisi miljoonaa euroa.

Directan asianajaja Kai Kotirannan mukaan lasku ei perustu mihinkään.

- Kaikkien asiamomistajien Directalle maksamien laskujen määrä on yhteensä 147 000 euroa, mikä muodostaa myös rikoshyötyvaatimuksen enimmäismäärän.

Syyttäjän toinen syyte koskee markkinointirikosta, josta kiistellään parhaillaan valmisteluistunnossa. Syyttäjä Jaakko Tapala kiirehtii syytteen käsittelyä vanhentumisvaaran takia.

Directan asianajaja Kai Kotiranta on sitä mieltä, että syytteestä on luovuttava, sillä rikoksen sisältö on lähes identtinen petossyytteen tunnusmerkistön kanssa.

Syytteessä oleville vaaditaan yhteisösakkoa sekä Directalle liiketoimintakieltoa. Syytetyt kiistävät.

Yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Ville Komppa vaatii vastauksessaan, että jokaista jutun asianomistaja on kuultava syksyllä alkavassa oikeudenkäynnissä henkilökohtaisesti.

Directan ja Kompan vastauksessa katsotaan, että asianomistajien eli yrittäjien kertomukset poikkeavat merkittävästi siitä, mitä Directan tapahtumakuvauksen, kirjeenvaihdon ja puhelunauhoitusten osalta ilmenee.

Jutun pääkäsittely alkaa lokakuussa.

Katso Johanna Tuurin juttu (Seitsemän uutiset 13.6.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.