Mainos

Syyttäjä: Britannian WinCapita-päätöksessä ei otettu kantaa pyramidipeliin

Britannialaisen Moneybookers-rahanvälittäjän on määrä vapauttaa reilut 340 000 euroa 20 suomalaiselle WinCapita-jäsenelle. Lontoolainen tuomioistuin katsoi heinäkuun lopussa, että WinCapitan tilille viimeisinä päivinä siirrettyjä varoja voidaan vapauttaa.

Takavarikon osittaisesta purkamisesta kertoi ensimmäisenä eilen Ilkka-lehti.

Kaiken kaikkiaan Moneybookersilla on ollut jäädytettynä 4,8 miljoonaa euroa WinCapita-rahaa. Takavarikko tehtiin keväällä 2008 rikostutkinnan käynnistyttyä. Jäsenet olivat riitauttaneet varojen jäädyttämisen Britannian lain mahdollistamalla tavalla.

- Tässä ratkaisussa kyse on rahoista, jotka oli siirretty tilille ihan klubin viimeisinä aikoina. Nähdäkseni tuomari on ajatellut niin, että koska rahoja ei ole voinut enää siinä vaiheessa siirtää eteenpäin toimintaan, ne voidaan palauttaa, arvioi WinCapitan pääjutun syyttäjä Mika Appelsin.

WinCapitan toimintaa puolustavat tahot ovat esittäneet tulkinnan, jonka mukaan tuomioistuimen ratkaisu todistaa, että kyseessä ei ollut verkostohuijaus. Syyttäjä Appelsinin mukaan päätöksessä ei tehdä johtopäätöksiä klubin toiminnan luonteesta.

- Tässä päätöksessä ei sanallakaan oteta kantaa eikä voidakaan ottaa kantaa siihen, oliko WinCapita pyramidipeli.

Appelsinin mukaan hän katsoi yhteistyössä englantilaisen syyttäjäkollegansa kanssa, että päätöksestä ei kannata valittaa. Nyt rahat palautetaan jäsenten edustajan asiakasvaratilille. Suomessa rahoista ovat tosin kiinnostuneet myös ulosottoviranomaiset.

WinCapitan pääjutun oikeuskäsittely päättyi kesäkuun puolivälissä. Vantaan käräjäoikeus antaa tuomionsa joulukuun alussa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.