Mainos

Syyttäjä: Autoilija kiilasi Töölön pyöräilijän ja jarrutti tahallaan

Syyttäjä Kimmo Virtasen mukaan 35-vuotias espoolaismies kiilasi Tukholmankadulla tahallaan pyöräilijän eteen ja jarrutti. Pyöräilijä lensi tangon yli pää edellä asvalttiin ja kuoli.

Helsingin käräjäoikeudessa puidaan maanantaina elokuista ns. pyörätappo-juttua.

Syyttäjä vaatii 35-vuotiaalle miehelle rangaistusta taposta ja törkeästä liikenteenvaarantamisesta sekä liikennepaosta, kun mies ei pysähtynyt paikalle.

Syyttäjä ilmoitti haastehakemuksessaan vaativansa ehdotonta vankeusrangaistusta, muttei yksilöinyt sitä tarkemmin.

Syytetty kiisti syytteen täysin. - Hänen autolla ajamisessa ei ole mitään rikollista toimintaa, asianajaja Martti Mäkelä totesi.

Syytetyn puolustajan mukaan hän ei edes ollut Tukholmankadulla.

Väite itsekriminointisuojasta

Asianajajan mukaan poliisi teki virheen soittaessaan epäillylle teon jälkeisenä päivänä. Poliisi kysyi: ”Missä olet ja missä auto?”

Asianajaja Mäkelän mukaan tämä rikkoi itsekriminointisuojaa, kun tuossa vaiheessa epäillylle ei ilmoitettu mahdollisuudesta hankkia avustaja. Puolustus vaatii tämän perusteella valokuvia Saabista hyödyntämiskieltoon.

Puheenjohtaja Maritta Pakarinen totesi, että itsekriminointisuojan noudattaminen on tärkeää. Tapauksessa jäi jossain määrin epäselväksi miten vaitiolo-oikeudesta on vastaajalle kerrottu, mutta hyödyntämiskieltoon ei ollut oikeuden mukaan perustetta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.