Mainos

Syytetyllä kekseliäs tapa kätkeä kasvonsa oikeudenkäynnissä

Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa nähtiin maanantaina uusi, kekseliäs tapa kuinka syytetty voi piilottaa kasvonsa. Toinen pääsyytetyistä kätki kasvonsa Iltalehteen, johon hän oli tehnyt silmänreiät.

Oikeudessa puitiin laajaa kiskontajuttua, jossa syytettyjen epäillään huijanneen uhrilta 1,2 miljoonan euron edestä omaisuutta. Syyttäjän mukaan romanimiehet syyllistyivät törkeään kiskontaan, kun he käyttivät hämäläismiehen itämaisen uskonnon hyviä arvoja hyväkseen. Epäillyt olivat mm. syyllistäneet Bahai-uskovaista miestä siitä, että hän oli epäröinyt luottaa romanimiehen sanaan.

Syytetyt kiistivät jutussa kaikki syytteet.

Tapahtumat tauolla

MTV3:n uutiskamera ei ollut paikalla oikeudenkäynnin alussa. Parin tunnin käsittelyn jälkeen puolenkymmentä syytettyä ja heidän avustajansa olivat lähdössä salista tauolle. Toinen pääsyytetyistä käännähti ovelta takaisin sisään saliin ja ilmoitti kanssasyytetylle: "Kamera!"

Toisen asianajaja palasi saliin myös varoittamaan asiasta.

Salin sisällä toinen pääsyytetyistä turvautui perinteiseen "lippalakki ja huppu" -yhdistelmään, mutta toisella oli reit'ietty päivän Iltalehti. Reiät olivat tietysti sen takia, että hän näki kulkea eteenpäin.

Oikeussaleissa on nähty syytetyiltä mitä moninaisempia tapoja kasvojensa kätkemiseen, mutta silmänrei'illä varustetut lehdet ovat harvinaisuuksia.

Kaksikko istui aulan nurkassa koko viidentoista minuutin mittaisen tauon ajan ja piti kasvonsa piilossa. Toinen seurasi silmänrei'istä tapahtumia. Sama naamioituiminen toistui myöhemmin ruokatauolle poistuttaessa. Oikeussalissa kasvojen piilottamiseen ei ollut syytä, koska oikeus kielsi kuvaamisen salissa.

Perinteisempiä tapoja peittää kasvonsa

Suomessa oikeuslaitoksen omaksuman käytännön mukaan syytetyllä on lupa peittää kasvonsa kuvaajilta oikeudenkäynnin alussa kuvaajien ollessa salissa. Alla muutamia viime vuosien perinteisempiä esimerkkejä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.