Mainos

Syytetty perushoitaja: Virhe on tapahtunut

Lääkemurhista syytetyn perushoitajan kuuleminen sekoitti pakkaa tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

Perushoitaja sanoi erehtyneensä vuosi sitten poliisikuulustelussa potilaasta, jonka murhasta häntä epäiltiin. Hoitaja luuli, että häntä kuulusteltiin 77-vuotiaan Raijan sijaan toisesta henkilöstä, joka kuoli Kannelkodissa samoihin aikoihin.

- Jos olisin muistanut oikein, olisin kertonut lääkepurkin taskuun laittamisesta, perushoitaja sanoi.

Hoitaja sanoi asian valjenneen hänelle, kun puhetta tuli potilaan omaisista. 77-vuotiaalla Raijalla, jonka myrkyttämisestä lääkkeillä hoitajaa epäillään, ei ollut sukulaisia.

Lääkemurhajuttu

59-vuotiasta perushoitajaa syytetään viidestä murhasta ja kuudesta murhan yrityksestä. Juttua puidaan oikeudessa tapaus kerrallaan. Kunkin rikosepäilyn käsittely kestää noin kaksi päivää.

Naista syytetään myös kahdesta törkeästä pahoinpitelystä sekä muutamasta huume- ja omaisuusrikoksesta.

Oikeudenkäynnille on varattu päiviä maaliskuun loppuun.

Perushoitaja kiistää syytteet.

Tiistai 26.1.:

Keskiviikko 27.1.:

Torstai 28.1.:

Maanantai 2.1.:

Oikeudenkäynti alkoi 13.1. valmisteluistunnolla, jolloin syytteet ja poliisin esitutkintamateriaali tulivat julkisiksi.

Kooste syytteistä:

Minkälaista näyttöä teoista on?

Hoitajan mukaan hän sujautti Raijan lääkkeet taskuunsa, koska joutui yllättäen rauhoittelemaan kahta levotonta potilasta ennen Raijan syöttämistä ja lääkkeiden jakamista Kannelkodissa viime helmikuussa.

- Minulle on tullut virhe, kun olen antanut taskussa kaatuneen purkin lisäksi kaksi - kolme ylimääräistä pilleriä, hoitaja perusteli.

Raijan lääkkeet sekoittuivat hoitajan mukaan hänen omiinsa, joita hänen taskussa oli muutama. Ne olivat peräisin hoitajan mukaan toiselta osastolta tai kotihoitopotilaalta.

Hoitaja korosti, että hänen tarkoituksenaan ei ole ollut tappaa. Hän vastasi asianajajansa Heikki Lampelan toiveesta myös yleisesti murhasarjaan, josta häntä epäillään.

- Tässä on muutamasta potilaasta kysymys ja minulla on ollut vuosina 2004–2009 sadasta kahteensataan tyytyväistä potilasta. Näillä kaikilla kuolleilla potilailla on ollut perussairauksia. Varmaan kaikille hoitajille on tapahtunut tällaista, perushoitaja sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.