Mainos

Syytetty lenkkeilijätytön surmaillan tapahtumista: "He uhkasivat tappaa minut, jos en hae tyttöä"

17-vuotiaan tytön murhasta syytetty mies oli  kuulusteluissa kertonut ajaneensa tytön luokse Poriin, koska häntä uhkailtiin.

– He uhkasivat tappaa minut, jos en tee kuten he sanovat, syytetty kertoi 2. helmikuuta pidetyssä kuulustelussa.

Mies kertoi aluksi tapahtuma-ajankohdaksi 24. tammikuuta, mutta korjasi seuraavassa kuulustelussaan ajankohdaksi tytön surmaillan. Mies kertoi muistihäiriön johtuneen siitä, että häntä oli pahoinpidelty pahoin.

Syytetyn mukaan kolme miestä käski häntä ajamaan Poriin ja hakemaan lenkkeilijätyttö Tampereelle. 

– En tiennyt mitään tarkempaa suunnitelmaa, minulle ei kerrottu mitään, mies kertoi tuolloin.

Miehen kertomuksen mukaan hän ajoi Poriin yksin, kaverilta lainatussa autossa. Kolme uhkailijaa ajoi syytetyn mukaan hänen perässään, farmarimallisessa autossa. Mies kertoi eronneensa tytöstä neljä tai viisi kuukautta aiemmin, eikä hän ollut tytön kanssa tekemissä tämän jälkeen. Syytetyn mukaan yksi miehistä oli puolestaan ollut tyttöön yhteydessä.

– (Miehen nimi) käski minun mennä hänen peräänsä tietyssä paikassa tiettyyn aikaan. (Uhrin nimi) oli juoksemassa ja (miehen nimi) soitti minulle, että "nyt hän tulee". Menin (uhrin nimi) luokse ja toimin (miehen nimi) ohjeiden mukaisesti, syytetty kertoi kuulusteluissa.

Syytetty kertoo tervehtineensä lenkillä ollutta tyttöä ja kysyneensä häneltä kuulumisia. 

– Kysyin häneltä, mennäänkö yhdessä (miehen nimi) kanssa juhlimaan ja juomaan alkoholia Tampereelle.

Syytetty kertoi tytön kysyneen, keneltä hän saa kyydin takaisin ja mies kertoi kaverinsa tuovan hänet takaisin, koska aikoi itse juoda liikaa alkoholia.

Tyttö lupasi lähteä miesten mukaan ja istui syytetyn kuljettamaan autoon. Syytetty kertoi häntä uhkailleen miesten ajaneen jälleen hänen perässään. Sadan kilometrin jälkeen lenkkeilijätyttö vaihtoi bussipysäkille toiseen autoon, yhden syytettyä uhanneen miehen pyynnöstä. Myöhemmin mies kertoi, ettei tyttö ollut missään vaiheessa hänen kyydissään.

– Ajoin auton Tampereelle juna-asemalle ja minun käskettiin odottaa siellä. Miehet olivat humalassa. (Uhrin nimi) tuli ulos autosta ja oli myös humalassa.

Mies kertoi kuulusteluissa jääneensä Tampereelle odottamaan, kun miehet lähtivät viemään tyttöä takaisin Poriin vielä samaisena iltana.

Syytetty muutti kertomustaan esitutkinnan aikana ja surman oikeuskäsittelyssä. Hän kertoi valehdelleensa kuulusteluissa, koska pelkäsi viranomaisten pahoinpitelevän hänet. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.