Mainos

Syyte työsyrjinnästä – vähintään 200 000 euron korvaukset

Turun telakalla alihankkijana toimineen euralaisyrityksen vastuuhenkilöt ovat saaneet syytteen kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä. Syyttäjän mukaan työsyrjinnän uhreiksi on joutunut noin 40 puolalaista metallialan työntekijää.

Syyttäjä Mervi Virtasen mukaan kolmikko on vuosien 2008-2010 välillä asettanut puolalaiset työntekijät kansallisuuden perusteella muun muassa epäedulliseen asemaan.

Syyttäjän mukaan euralaisyhtiön vastuuhenkilöt ovat teettäneet ulkomaalaisilla työntekijöillä jatkuvasti töitä 60 tuntia viikossa maksamatta heille asianmukaisia korvauksia ylitöistä ja pyhäpäivistä. Sen lisäksi rikoksesta epäillyt ovat syyttäjän mukaan laiminlyöneet antaa muun muassa vuosilomaa.

Syyttäjä vaatii kolmikolle vähintään viiden vuoden liiketoimintakieltoa. Tämän lisäksi syyttäjä vaatii yhdelle vastuuhenkilölle rangaistusta törkeästä petoksesta.

Syyttäjä vaatii, että kolmikko joutuu maksamaan valtiolle yhdessä euralaisyhtiön kanssa 200 000 euroa, jotka he ovat saaneet rikollisella toiminnalla. Syyttäjän mukaan tästä määrästä on vähennettävä asianomistajille mahdollisesti tuomittavien vahingonkorvausten määrä.

Syyttäjä vaatii vankeusrangaistuksia tai yhdyskuntapalvelua.

Epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.