Mainos

Syyte turkistarhojen salakatselusta nurin hovissa

Suomalais- ja itävaltalaistaustaiset miehet liikkuivat neljä vuotta sitten useilla Suomen turkistarhoilla tarkoituksenaan dokumentoida tarhakettujen olosuhteita.

Vaasan hovioikeus on hylännyt turkistarhojen oloja Etelä-Pohjanmaalla kuvanneen itävaltalaismiehen syytteet. Kokkolan käräjäoikeus tuomitsi miehen viime keväänä sakkoihin julkisrauhan rikkomisesta ja salakatselusta.

Myös kahdelle asianomistajalle maksettavaksi määrätyt 500 euron korvaukset henkisestä kärsimyksestä hylättiin. Suomalainen mies sai käräjäoikeudessa sakkoja avunannosta salakatseluun. 300 euron sakkorangaistus jäi voimaan, koska mies oli valittanut vain korvausvaatimuksista.

Miehet liikkuivat syksyllä 2003 useilla turkistarhoilla. Itävaltalaismiehen tarkoitus oli dokumentoida tarhakettujen olosuhteita. Kahta tarhoista ei ollut aidattu. Mies kertoi kuvanneensa ulommaisten eläinsuojien vierestä.

Todisteina käsittelyssä käytettiin miehen ottamia kuvia. Hovioikeuden mukaan on mahdollista, että ne on voitu ottaa menemättä itse tarha-alueelle. Näin ollen selvää näyttöä julkisrauhan rikkomisesta ei saatu ja syyte oli hylättävä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.